Humanitarni projekt Zmaj Anđelko pomaže djeci

Pozivamo vas na solidarnost i pomoć u promoviranju humanitarnog projekta ''Zmaj Anđelko pomaže djeci'' koji za cilj ima stvaranje i distribuciju slikovnica djeci pacijentima i djeci u potrebi na području Hrvatske. Organizator Goran Čučković je osoba s invaliditetom, koja se bori protiv bolesti pisanjem i stvaranjem slikovnica za djecu

Anđelko je mladi neiskusni zmaj, ali je zato smion, znatiželjan, veseo i drag. Nastao je iz pera, točnije tipkovnice, pisca za djecu Gorana Čučkovića. Goran je također smion, znatiželjan, veseo i drag momak koji već tri godine živi s rijetkom i teškom bolesti perifernog živčanog sustava. Sam naziv stanja u kojem se trenutno nalazi, mlohava tetraplegija, daje naznačiti da mu ruke i noge sustavno "otkazuju". Ali zmaj kakav je, Goran se ne predaje očaju već se protiv takvih trenutaka bori maštanjem i stvaranjem. Na prvoj liniji fronta moguće ga je vidjeti kako s ljubičastom tipkovnicom pod prstima, uporno i čvrsto pruža otpor bolesti te širi veselje, radost i šarenilo svojim slikovnicama. U svakodnevnom životu ponosni je otac Lavu, Adamu i Maxu. Pokretač sastava T.E.T.R.A. (https://www.youtube.com/results?search_query=tetra+spona) i umirovljeni pro fotograf (https://www.flickr.com/photos/92516352@N03/page1/).

Za fantastičan kolorit slikovnice "Zmaj Anđelko i dugački rep", te simpatičnost samog Anđelka zaslužna je ilustratorica i dizajnerica Milica Vezmar Basara.

Goran Čučković je osim slikovnice 'Zmaj Anđelko i dugački rep' napisao još četiri slikovnice. Tada mu je palo na pamet da organizira humanitarni projekt 'Zmaj Anđelko pomaže djeci', čiji cilj je stvaranje i doniranje slikovnica djeci u bolnicama i općenito djeci s potrebama.

300_250

Cilj akcije je prikupiti donacije za tiskanje i distribuciju, prve u nizu, slikovnice "Zmaj Anđelko i dugački rep" kako bi uljepšali djetinjstvo bolesnoj djeci, te djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i slabijeg imovinskog stanja. Distribucija slikovnice po bolnicama diljem RH organizirana je i provest će se uz pomoć organizacija i ustanova koje vode brigu o djeci u potrebi i njihovim pravima.

Svaki oblik donacije mnogo znači. Donacija može biti financijske, promotivne ili volonterske prirode.
– Financijske (pokrivanje produkcijskih i distributivnih troškova)
– Promotivne (tv i radio najave, PR asistencija, prodaja u vašoj prodajnoj mreži, selfiji poznatih osoba sa slikovnicom, direktno poklanjanje knjige, lajkovi, sheranje fotki i informacija o akciji)
– Volonterske (pomoć u distribuciji, PR).

Mnoga bolesna djeca nemaju izbora i provode dugačke dane i samotne noći, tjednima pa čak i mjesecima na bolničkim odjelima. Mnoga su silom prilika ''prikovana'' uz krevet i spojena na jedan ili više aparata. Zašto im ne bismo uljepšali djetinjstvo, makar na tren, i olakšali im boravak u hrvatskim zdravstvenim institucijama zajedno.

Uključite se i vi u ovu lijepu priču tako što ćete podijete informaciju s prijateljima, obitelji, medijima, svima koji mogu staviti banner od Zmaja i pomoći da priča zaživi i zaista pomogne onima kojima je najpotrebnije!
Lajkaj. Sheraj. Doniraj. Volontiraj. Postani sponzor. Pozovi prijatelje da se uključe. Imaš ideju kako pomoći ili znaš nekoga kome treba pomoć? Javi se mailom ili telefonom.

Prvi rezultati akcije već su stigli!
Zahvaljujući promociji ove akcije ovih je dana tiskana prva u nizu slikovnica i vjerujemo da će uskoro stići i u prave ruke i ostvariti svoju svrhu! Čestitamo Goranu na vrijednoj akciji!

slika-zaslona-2016-10-17-u-17-11-42
M: donacije@zmaj-andjelko-pomaze-djeci.com
T: 095 1992 008

Više o cijelom projektu: https://zmajandjelkopomazedjeciblog.wordpress.com

Tekst i foto: Goran Čučković, Ivančica Tarade

Preporučujemo

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Svima nam treba mudrost koju u sebi nosi slikovnica Ovdjezemska

Prva mindfulness slikovnica Tamare Vučković očarala nas je…

Slikovnica o važnosti učenja

U izdanju Mozaik knjige ove je godine izašla…

Prava pustolovina započinje u dječjoj mašti…

Kad Henryjev omiljeni plišani zečić Malinko nestane, djed…

Zaigrajte s djecom društvenu igru Zmaj Anđelko i dugački rep

Društvena igra “Zmaj Anđelko i dugački rep” potiče…

Pročitajte i:

Besplatno vježbanje za trudnice

Tijekom cijele trudnoće tijelo se mijenja i priprema za taj konačni trenutak – porođaj. Sposobnost…

Bajkopričaonica u Etnografskom muzeju

U subotu 15. prosinca odvedite dijete na pričanje božićnih priča u Etnografski muzej u Zagrebu…

Radionica o utjecaju medija na djecu

Prema podacima anketiranih roditelja u našoj zemlji jasno je da nemaju dovoljno znanja vezanih uz…

Maya Angelou svojom knjigom vraća vjeru u snagu ljudskog duha

Prvi put prevedani na hrvatski jezik, memoari Maye Angelou ostavit će vas bez daha... Upoznajte…