Humanitarna utrka Marijinih obroka za gladnu djecu

Humanitarna organizacija Marijini obroci (Mary's Meals Croatia) drugu godinu zaredom organizira utrku „Trčimo za Dijete 31 – Tvojih 5 za njihov svijet“. Cilj je podići svijest o Marijinim obrocima i dosegnuti što veći broj gladne djece kojima ćemo osigurati svakodnevni obrok na mjestu obrazovanja

Utrka će se održati u nedjelju 22. svibnja 2016. godine u parku Maksimir, a uz utrku za odrasle bit će organizirana i dječja utrka na 800 metara. Kotizacija za dječju utrku iznosi svega 10 kn, a sav prikupljen novac donira se Marijinim obrocima. Za djecu je pripremljen i drugi bogati sadržaj: "Potraga za blagom", koja počinje u 11 sati; druženje s poznatim hrvatskim sportašima: nogometašima, rukometašima, košarkašima, boksačima i drugim osobama iz hrvatskog javnog života koji podupiru ovo događanje; kuglanje; slikanje; facepainting; košarka…

U zabavnom glazbenom programu nastupat će Rock akademija i klapa Falkuša. Program će voditi Frano Domitrović i Bojan Gazibara.

cover

Odrasle koji nisu raspoloženi za trčanje mogla bi zanimati aukcija odjevnih predmeta poznatih hrvatskih dizajnera, poput Borisa Pavlina, Neba, ELFSa, Ivana Alduka, Sare Lončarić, Salut dizajna i Zorana Aragovića, koji su ih Marijinim obrocima velikodušno poklonili za ovaj humanitarni događaj.

 

Prošlogodišnja je utrka bila uspješna, a to dokazuju i rezultati: više od 242 djece u Beninu svakog dana dobiva svoj obrok na mjestu obrazovanja.

Novosti o samom događaju možete pratiti na društvenoj mreži Facebook na stranici događaja https://web.facebook.com/events/539943326185176/

delale_husar_vlaovic

Program započinje u 10 sati, a start utrke za odrasle predviđen je za 12 sati. Kotizacija iznosi 50 kn, što je dovoljno da jedno dijete u školi prima topli obrok 5 mjeseci. Sav prikupljen novac donira se Marijinim obrocima.

Marijini obroci Hrvatske dio su međunarodnog projekta "Mary's Meals" koji ima viziju dati jedan obrok dnevno gladnoj djeci u najsiromašnijim zemljama svijeta i to na mjestu njihovog obrazovanja, odnosno u školi. Na taj način djeci se ne spašava samo život, već ih se potiče da uče te dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život. "Mary’s Meals" trenutno hrani više 1 101 206 djece.

giricek_nika_mateb

Prosječno 120 kuna dovoljno je da se jedno dijete nahrani u školi tijekom cijele školske godine. Duša Marijinih obroka su volonteri, kako na mjestima prikupljanja pomoći, tako i na mjestima dijeljenja obroka. Zbog toga od svake donirane kune barem 93 lipe dođu do krajnjeg cilja - djeteta. Marijini obroci Hrvatske, zahvaljujući svojim donatorima i podupirateljima, imaju otvorenih deset školskih kuhinja - 4 u Malaviju, 3 u Beninu, 2 u Liberiji i 1 u Ekvadoru u kojima se trenutno hrani oko 11 000 djece.

Ako se netko još uvijek pita zašto "Trčimo za Dijete 31" neka pogleda dokumentarni film koji u 30-ak minuta predstavlja priču Marijinih obroka

dječica

Nedavno je u Hrvatskoj premijerno prikazan i novi dokaz kako Marijini obroci mijenjaju živote. Autori filma Generacija nade zaputili su se u posjet programima školske prehrane u Malaviju, na Haitiju i u Indiji, gdje su otkrili priče pune nade i nadahnuća, izravno iz ustiju mladih ljudi čije su živote već trajno preobrazili Marijini obroci. O kvaliteti filma svjedoči i odabir za prikazivanje na prestižnom Filmskom festivalu u Cannesu, a za simbolične donacije svi posjetitelji moći će ga nabaviti na dan utrke. U Maksimiru će biti i primjerci knjige “Baraka koja je nahranila milijun djece”, nagrađivano djelo osnivača organizacije Magnusa MacFarlane Barrowa.

Dođite i provedite nedjelju sa svojom obitelji u Maksimiru u druženju s Marijinim obrocima kako bi zajedničkim snagama nahranili sljedeće dijete koje čeka svoj obrok.

Tekst i foto: Marijini obroc

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Pridružite se humanitarnoj akciji za spas Dječje kuće Borovje

Dječjoj kući Borovje ove godine nisu novčano poduprti…

Dolazi li Djed Božićnjak?

Za vrijeme blagdana brojni roditelji diljem svijeta razveseljavaju…

VIDEO: Kako zapravo izgleda Božić s bebom u kući

Savjet: svakako pogledati. Osobito ako imate malo puzavo…

Pročitajte i:

12. ZeGeVege festival održivog življenja

Prijatelji životinja organiziraju veganski festival o načinu života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne…

Bučnica Fest 2019.

Taman kako prolazi ljeto, razni festivali nas otvoreno žele udebljati pod svaku cijenu. Evo jednog…

Postanite član/ pretplatnik National Geographic Hrvatska

Pretplatite se na National Geographic Hrvatska i poklanjamo vam bambusom obložen spremnik za piće s…

IKEA već punih pet godina u Hrvatskoj!

Donosimo popis najprodavanijih proizvoda u trgovačkom lancu IKEA tijekom proteklih pet godina. Jeste li i…