Kako bi pomogao Centru za odgoj i obrazovanje Tuškanac, Rotary Klub Zagreb Donji grad nastavlja humanitarnu akciju „Možemo sve“, a nakon prošlogodišnje uspješne kampanje kojom je prikupljeno skoro pola milijuna kuna za djecu s respiratornim problemima.

Prikupljena sredstva namijenjena su opremanju logopedskog kabineta te kabineta za provođenje senzorne integracije.

Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac javna je ustanova socijalne skrbi koja pruža usluge smještaja, boravka te psihosocijalne podrške djeci i mladima s teškoćama u razvoju.

Unatrag nekoliko godina, u Centru je znatno porastao broj zahtjeva za usluge psihosocijalne rehabilitacije. Premda iskustva pokazuju da je s rehabilitacijom važno krenuti u što ranijoj dobi, trenutni kapaciteti Centra to ne mogu osigurati. Kako bi rano uključivanje u program rehabilitacije ipak bilo moguće za svu djecu, potrebna im je pomoć.

I zato je važno da se svi oni koji mogu i žele pomoći odazovu ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji jer osiguravanjem uvjeta za rad, svi zajedno doprinosimo kvaliteti najranjivije djece i mladih korisnika i štićenika Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac.

Uključiti se možete donacijom ili kupovinom ulaznica za humanitarnu izvedbu baletne predstave “Labuđe Jezero”, koja će se održati u HNK Zagreb 24. veljače 2020. s početkom u 19:30. Iznos prikupljen prodajom ulaznica donirat će se akciji „Možemo sve“.

Karte možete kupiti na sljedećoj poveznici dok se donacije mogu uplatiti na humanitarni broj računa HR5324020061500076041 (uz napomenu “ZA AKCIJU”).

Sredstva prikupljena u prošlogodišnjoj humanitarnoj akciji Možemo sve, preko Rotary klubova iz Hrvatske i inozemstva te donacijama tvrtki i građana donirana su Klinici za dječje bolesti Zagreb, poznatoj kao „Klaićeva bolnica“. Dio sredstava je omogućio pokretanje programa obučavanja roditelja o prepoznavanju i zbrinjavanju najčešćih simptoma dišnih bolesti kod djece i sprječavanju njihovih komplikacija, a drugi dio prikupljenih sredstava utrošen je na kupnju neophodne opreme za bolnički Odjel pulmologije i alergologije.

Tekst i foto: press