Dok većina 25-godišnjaka 'razbija glavu' time gdje će i kako provesti ljeto, Igor i Marko već naveliko slažu svoj 'opaki plan' – humanitarnu biciklijadu za SOS Dječje selo Hrvatska!

Igor i Marko dva su mladića čija je glad za avanturama neutaživa. Oboje su mladi studenti neuništivog sportskog duha i nevjerojatnom potrebom za gibanjem. Tako su se prije pet godina počeli rekreativno baviti trčanjem da bi se ove godine u ožujku prijavili na maraton u Cipru i nakon 42 kilometara ostavili 'prašinu iza sebe'.

Da ova priča bude još ljepša, dečki su odlučili pokazati svoju humanu stranu. A ima li ljepšeg od činjenice da mladi, uspješni ljudi prepoznaju ljepotu pomaganja? Tako su Igor i Marko odlučili spojiti ugodno s korisnim i svoju glad za avanturizmom 'utopiti' u hvalevrijednom humanom dijelu.

Dok većina mladeži njihove dobi planiraju gdje će provesti najluđe ljeto ikada, Igor i Marko u srijedu, 22. srpnja, spremaju se na humanitarnu biciklijadu. Njihov je izazov prijeći čak 2.000 kilometara od Zagreba preko Ljubljane, Venecije, Bologne, Firenze, Pise, Rima, Ankone, Zadra pa sve do Makarske.

I to bi bio još samo jedan njihov sportski uspjeh u nizu da dečki nisu na svom putu odlučili širiti glas o sretnom djetinjstvu. Naime, pedale će punih 2.000 kilometara Marko i Igor okretati u glas onih kojima je pomoć najpotrebnija – za djecu iz SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Osim što će brendiranim majicama na svakome koraku poticati dobra srca da pozivaju humanitarni telefon 060 90 55, Marko i Igor sa svake će se lokacije javljati selfijem kojeg će objavljivati na svom Facebook profilu te 'sherati' na profilu SOS Dječjeg sela Hrvatska. Podržite i vi ovu hvalevrijednu akciju dva mladića koji znaju da je dječji osmijeh najvažnija stvar na svijetu.

Tekst i foto: SOS Dječje selo Hrvatska