Osmišljavajući humanitarnu akciju "Za djecu ne pitaš jel može nego kad i gdje"  organizatorica Sandra Debanić kazala je:

„Kako smo u božićno doba okruženi obitelji i toplinom doma pitala sam se postoji li neka mogućnost kako razveseliti djecu, utopliti atmosferu i na koji način im pomoći“

Pokucala je na vrata Dječjeg doma Zagreb, A. G. Matoš, Selska 132, gdje trenutno boravi 39 djece u dobi od 10 do 18 godina. Okupila je pomagače vilenjake i krenula u akciju.

Prije same akcije organizirana je posebna kreativno vesela radionica gdje su im došli pomoći legedarni PAT I MAT, iz kultnog crtića „A je to“.

Poznati glumci Marko Cindrić i Asim Ugljen razveselili su djecu koja su zajedno s njima izrađivala božićne kuglice i bombone. Pat i Mat čak su jedno vrijeme i glumili da su bor. Razveselili su ih darovima iz Netstudija DVD s raznoraznim crtićima. Radionica je bila zabavna i kreativna, a u pomoć su pristigli i drugi vilenjaci, poznati street art umjetnik Slaven Lunar Kosanović i redatelj Angelo Jurkas.

humanitarna-akcija-za-klince-ne-pitas-jel-moze-nego-kad-gdje

„Ako je naše prisustvo iole pomoglo da se klinci osjećaju bolje i da zarade koju kintu simboličnim izradama poklona, nadam se da ih čekaju milijuni u novcu, zdravlju i osmijesima. Ako ne baš sve ovaj Božić, onda bar svaki dan do ostatka života...“ kazao je Angelo Jurkas.

humanitarna-akcija-za-klince-ne-pitas-jel-moze-nego-kad-gdje

Cilj humanitarne akcije "Za djecu ne pitaš jel može nego kad i gdje", je da se prikupe sredstva za djecu u Dječjem domu Zagreb, podružnica A. G. MATOŠ, koja traje od 10.12. do 24.12.2016.

Prikupljat će se prilozi putem društvenih mreža i medija pozivanjem na uplatu Zagrebačke banke IBAN: HR3023600003510071512.

humanitarna-akcija-za-klince-ne-pitas-jel-moze-nego-kad-gdje

Građani će moći razgledati radove s radionica u izložbenom prostoru te za danu donaciju preuzeti čestitke i ukrase u prostorijama Emporio-modne tkanine u Vlaškoj 75 b i Trakoščanska 2 koji su ujedno i donirali sav potreban materijal za izradu čestitki.

humanitarna-akcija-za-klince-ne-pitas-jel-moze-nego-kad-gdje

Svrha je da se poboljša kvaliteta života djece i da se ublaži sprečavanje mogućih uzroka socijalne isključenosti. Razveselimo ih za blagdane!!! Djeca su najviše od svega zaželjela đeparac i to bi im željeli svakako omogućiti.

Tekst i foto: Sandra Debanić