Riječ je o zajedničkoj humanitarnoj akciji Lions kluba Lenuci, Veleučilišta Velika Gorica, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Gradskih Ljekarni Zagreb iHrvatskog saveza dijabetičkih udruga, a održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

Akcijom se želi ukazati na problem dijabetesa kod djece, pa ćemo u navedenom terminu, uz prigodno druženje s građanima Zagreba i osobama iz javnog života koje podržavaju našu akciju, održati niz javno zdravstvenih i edukativnih aktivnosti.

Veleučilište Velika Gorica obavljat će besplatnu kontrolu vida za djecu, Nastavni zavod „Dr. Andrija Štampar“ obavljat će besplatnu kontrolu šećera, tlaka i indeksa mase, članovi Lions kluba Lenuci dijelit će žute i plave jaglace svima koji novčano podupru akciju, dok će HSDU i Gradske ljekarne Zagreb pružati korisne informacije i dijeliti edukativne letke…

Cilj akcije je, osim informiranja i edukacije, prikupljanje financijskih sredstva za ljetni kamp djece oboljele od dijabetesa, koji se svake godine organizira u Puli u mjesecu lipnju.

humanitarna-akcija-jaglac-za-djecu-oboljelu-od-dijabetesa

Tekst: press

Foto: Profimedia