Humana Nova i Roda organiziraju skupljanje rabljene odjeće i obuće

U subotu 15. rujna 2018. godine u suradnji sa Socijalnom zadrugom Humana Nova Roda organizira akciju prikupljanja rabljenoga tekstila, odjeće i obuće.

Doniranjem rabljenoga tekstila za Humanu Novu aktivno i izravno doprinosite izgradnji tolerancije te pomažete socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života.

Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca je društveno poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta. Svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinosi izgradnji društva tolerancije i suradnje te pomaže socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Također aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.

Socijalna zadruga Humana Nova jedno je u nizu društvenih poduzeća koja se razvijaju na području Međimurske županije od strane Autonomnog centra – ACT. Zadruga zapošljava 35 osoba, od čega 20 osoba s invaliditetom, 6 dugotrajno nezaposlenih starijih žena, 1 visoko obrazovana mlada dizajnerica tekstila (kojoj je to prvo zaposlenje), 3 osobe mlađe od 30 godina, 2 dugotrajno nezaposlene mlade majke, stručnjak u području gospodarenja otpadom te kao upravitelj ekonomist.

Što će Humana nova uraditi s tekstilom koji donesete: sakupljena rabljena odjeća sortirat će se u proizvodnom pogonu zadruge, po raznim kategorijama:

  • čista i cjelovita odjeća proslijedit će se u na daljnju prodaju po pristupačnim cijenama u dućane u Čakovcu, Zagrebu i Labinu;
  • čista i djelomično cjelovita odjeća proslijedit će se u šivaonicu na doradu, zatim u greenware dućane;
  • čista i necjelovita odjeća upotrijebit će se u proizvodnji novih proizvoda – patchwork pokrivači, torbice, odjeće, itd. koju potom možete kupiti u dućanima u Čakovcu, Zagrebu i Labinu;
  • istrošena i zamrljana odjeća reciklirat će se u industrijske krpe za brisanje. Gumbi, zatvarači i sl. bit će skinuti i ponovno upotrijebljeni;
  • neupotrebljiv tekstil i otpad proslijediti će se tvrtkama za reciklažu.

Robu možete donijeti

  • u subotu 15. rujna 2018. od 10 do 14 sati u prostorije udruge Roda, Žerjavićeva 10 u Zagrebu
  • ili na istu adresu od ponedjeljka 10. rujna do petka 14. rujna 2018. u radno vrijeme (9-17)


Tekst:
roda.hr
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

piano radionice

Priključite se zabavnim 'Piano radionicama - izvan okvira!' za malene

Glazbena iskustva započinju u najranijoj dobi i to pasivnom glazbenom aktivnošću - slušanjem.

Sanjkaški kup na Cmroku za djecu i mlade do 19 godina

Prijave za sanjkaški kup su započele, ako imate kod kuće male sanjkaše koji uživaju u…

pravila igre UNO

Šokantno otkriće: Jeste li znali da UNO oduvijek igramo potpuno krivo?

UNO je pored 'Čovječe, ne ljuti se', Crnog Petra ili Monopolyja jedna od omiljenih obiteljskih…

Ovaj tjedan magazin Story raskošno daruje svoje čitatelje

Uz redizajniran, osvježen prijelom, s novim i bogatijim sadržajem, posebno snimanim beauty i modnim editorijalima,…