Hrvatska udruga doula u novim prostorima i s novim programima

U svojim novim prostorima doule će osim uobičajene pažnje trudnim parovima i mamama s bebama, voditi grupe podrške i za žene koje još nisu postale majke, a žele, te svečane ceremonije za mame i njihove kćeri koje su tek dobile mjesečnicu kako bi je prihvatile u najpozitivnijem mogućem tonu.

Hrvatska udruga doula krenula je s radom iz svog novog prostora u Bosanskoj 24 u Zagrebu.
U svome prostoru doule nude već poznate programe kao što su popularne besplatne radionice Ljudska prava u porodu kao i edukacije i obuke za nove doule. U novim prostorima održavaju se različite pripreme za porod poput programa Tata na porodu, te savjetovanja za trudnice i njihove partnere.

Od 17. rujna 2019. traje ciklus pripreme za porod na engleskom jeziku posebno kreiran za strance s prebivalištem u Hrvatskoj. Trajat će četiri tjedna i, osim upoznavanja s fiziologijom poroda i tehnikama olakšavanja porođajnih bolova, polaznici će biti informirani o različitim praksama u našim rodilištima i mogućnostima koje se nude kod nas.

Doule se primarno bave podrškom tijekom trudnoće, poroda i babinja, no Hrvatska udruga doula od sada nude grupu podrške/pričaonicu pod nazivom Zona razumijevanja – Nisam još mama za žene koje bi htjele biti majke, ali to još nisu ostvarile. Kako se nositi sa statusom "nisam mama i hoću dijete" nema ni u knjigama ni u časopisima, a još manje da se javno priča o toj zaista složenoj temi. Pričaonica će se održavati ponedjeljkom od 19 sati, a prva kreće 23. rujna 2019.

Za sve vas majke s kćerima koje su započele menstrualni ciklus organizirat će se lijepe ceremonije koje će vaše djevojčice/djevojke nježno i u pozitivnom tonu uvesti u tu životnu promjenu. Ceremonije simbolično povezuju mudrosti žena u obitelji koje one prenose mladoj djevojci na svome novom putu. Voditeljice pripremaju s majkom posebne elemente važne u njihovoj obitelji i oblikuju ih u dva sata vesele priče, plesa, oslikavanja i naravno slastica. Takvu proslavu prve mjesečnice djevojke će se sjećati s ponosom i ljubavi.

Otvaramo grupe za mame i bebe u jutarnjem terminu gdje ćemo se družiti i razgovarati o svim važnim i nevažnim aspektima života majke s bebom. O dojenju, spavanju, nošenju, ali i o partnerskim odnosima, brizi o sebi i o čemu god je važno da razgovaramo u veseloj i podržavajućoj atmosferi uz kavu ili čaj.

Sve prijave kao i informacije možete dobiti na info@doula.hr

Hrvatsku udrugu doula pratite na FB stranici i web stranici www.doula.hr

 

Tekst i foto: Hrvatska udruga doula

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Jelena Božac: Porođaj koji mi promijenio životni put

Porođaj većini žena označava životnu prekretnicu, ali rijetko…

Pričaonica: Moje tijelo, moja priča

Pričanje priče o negativnom iskustvu liječi, ponajviše osobu…

Moje dvije (potpuno različite) priče s poroda

Zahvaljujemo čitateljici na ustupljenom intimnom iskustvu dvaju poroda…

Radionica Čarobna trudnoća, porod i majčinstvo

Nakon već šest popunjenih radionica Čarobna trudnoća, porod…

Pročitajte i:

Djeco, jeste li za kreativno druženje s ludim klobučarom?

Etnografski muzej u Zagrebu poziva na ludozabavni program za djecu uz izložbu “Kapa dolje! Priča…

dijete s ADHD-om u skoli

Savjetovanje za povećanje motivacije i samokontrole djeteta s ADHD-om u školi i svakodnevnim obvezama

Savjetovanje za roditelje “Povećanje motivacije i samokontrole djeteta u školi i svakodnevnim obvezama” posvećeno djeci…

Dan crvenih haljina podsjeća nas na važan zdravstveni problem

S obzirom na činjenicu da je moždani udar treći vodeći uzrok smrti u žena, pod…

Najbolje zemlje za odgoj djece: pogledajte na kojem je mjestu Hrvatska

Sveučilište u Pennsylvaniji od 2016. godine sastavlja godišnje liste najboljih zemalja za odgoj djece. Prve…