Autori ovog filma imali su puno stvarniji pristup, pa tako u ovom filmu, kao i u životu, mravi i bubamare ne govore. Priča prati maleni svijet insekata i počinje kada mladi par nakon piknika u prirodi, ostavi iza sebe ostatke hrane koja bi grupi crnih mrava mogla biti ulov godine. Ali prije nego mravi uspiju ukrasti svoj plijen i odnijeti ga u skrovište, na put im se postave tek rođene bubamare. Oni vrlo brzo postanu dobri prijatelji, ali tada u cijelu priču ulazi grupa crvenih, zločestih mrava koji pokušaju oteti plijen.

Vješto napravljena animacija nastala na osnovu izuzetno popularne TV serije ostavlja gledatelje bez riječi i još jednom dokazuje kako, kad se radi o crtanim filmovima, Francuzi to rade sasvim drugačije, jedinstveno i originalno

Film odlikuju smisao za humor, impresivan pejzaži, upoznavanje djece sa životom i suživotom kukaca i insekata, te svakako predstavlja odličnu zabavu za cijelu obitelj.

crtić Hrabri mališan

Idemo u kino!

Za one koji žele u kinu pogledati ovaj zabavni crtić pripremili smo jedno zagonetno pitanje. Prvi pet točnih odgovora na dar dobivaju po dvije ulaznice za svečanu projekciju filma "Hrabri mališan" 27. travnja 2014. u 11:00 sati u Cineplexx kinu u Kaptol centru Zagreb.

Zagonetno pitanje glasi: Kako se zove kuća od mrava?

Točne odgovore šaljite na urednistvo@roditelji.hr s naznakom "Crtic". Dobitnike ulaznica objavit ćemo 24. travnja.