Program započinje projekcijom dječjega filma, a nastavlja se u predvorju kina zabavom za najmlađe s umjetničkim kreativnim radionicama slikanja, risanja, modeliranja, snimanja…a sve uz brižnu asistenciju kreativnih „teta“.

Radionice traju 60 minuta i namijenjene su djeci od 5 do 10godina, ali dobrodošla su djeca svih dobi, a roditeljska je pratnja obvezatna.

Subota, 16. travnja

11:00 Hrabri mališan (Minuscule - La vallée des fourmis perdues, Francuska, 2014.) r: Hélène Giraud, Thomas Szabo; animirani, digitalno, boja, 89 min, bez dijaloga, 4+

Sadržaj: Priča prati mikrosvijet insekata i počinje kada mladi par nakon piknika u prirodi, ostavi iza sebe ostatke hrane koja bi grupi crnih mravi mogla biti ulov godine. Ali prije nego mravi uspiju ukrasti svoj plijen i odnijeti ga u skrovište, na put im se postave tek rođene bubamare. Oni vrlo brzo postanu dobri prijatelji ali tada u cijelu priču ulazi grupa crvenih, zločestih mrava koji pokušaju oteti plijen… Poznata priča o maloj-velikoj hrabrosti i nesvakidašnjem prijateljstvu (buba mara-mravi) ispričana je na kreativan način u crtiću bez riječi i dijaloga, oslonjenom na zvučne efekte i zanimljive ekspresije likova.

hrabri-malisan-i-kreativna-radionica-u-kinu-tuskanac

Hrabri mališan je utemeljen je na nagrađenom kratkometražnom filmu koji se pretvorio u animiranu TV seriju. Film je postao veliki hit u francuskim kinima upravo kapitalizirajući uspjeh TV serije, a rado je gledan i u ostalim dijelovima Europe koji za seriju nisu nikada čuli.

Vješto napravljena animacija ograđena od suvremenih konvencija koja ostavlja gledatelje bez riječi i još jednom dokazuje kako, kad a se radi o crtanim filmovima, Francuzi to rade sasvim drugačije, a ponekad čak i bolje. (Hollywood Report)

Ulaznica 20 kuna.

Realizacija programa: HFS, Sekvoja centar i Editus d.o.o.

Više obavijesti o programima na: www.filmski-programi.hr; na FB stranicama kina Tuškanac; www.sekvoja-art.net

Tekst i foto: Hrvatski filmski savez