Grad Zagreb predstavio je projekt Žbicanj

U sklopu Story Green predstavljen je projekt Žbicanj u organizaciji Grada Zagreba, koji će se odvijati tijekom svibnja s ciljem poticanja građana na što učestalije korištenje bickla kao prijevoznog sredstva. Projekt su podržala i brojna poznata lica.

Gradonačelnik Milan Bandić proglasio je mjesec svibanj mjesecom vožnje bicikla u Zagrebu, a časopis Story već treću godinu rado podržava projekte vezane uz bicikliranje.

Bicikl je u Zagreb stigao davne 1867. godine, a njegovu popularnost su uvelike određivale društvene, političke i infrastrukturne prilike u našem gradu. Broj biciklista u posljednjih desetak godina neprestano raste, a Gradska uprava čini sve kako bi infrastrukturno podržala ovaj zdravi trend. Bicikl je važan za formiranje javne ekološke svijesti i promicanje zdravih životnih navika pa ga Gradska uprava sustavno promovira. Stoga već četvrtu godinu zaredom provodi program Vozim za Zagreb koji je prepoznat među građanima. Proglašenjem svibnja mjesecom vožnje bicikla, Grad Zagreb nastavlja promicati bicikliranje te poziva sve sudionike u prometu da doprinesu sigurnosti u vožnji, ali i građane da u što većem broju koriste bicikl.

Na Story Green danu svoju uslugu predstavio je i Zagrebački holding – Podružnica Čistoća koji ulaže velike napore u odvojeno prikupljanje otpada i recikliranje. Dan planeta Zemlje podsjeća na negativan utjecaj čovjeka na okoliš i prirodu, te je poticaj na promjenu odnosa prema vlastitoj životnoj sredini. Stoga je Zagrebački holding – Podružnica Čistoća na događanju informirao građane o odvojenom skupljanju otpada, reciklažnim dvorištima, čišćenju i pranju ulica.

“Želimo djelovati ekološki odgovorno i mijenjati navike građana u svrhu smanjenja negativnog učinka na okoliš jer otpad je važno odvajati, a uz to je bitno čuvati čistoću ulica i sustavno promišljati o ponovnom korištenju prije nego što nešto bacite” poručuju iz Zagrebačkog holdinga - Podružnice Čistoća.

 

Tekst i foto: promo

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Orange Bike Ride u znaku leptira

Tradicionalni, 5. Orange Bike Ride krenuo je točno…

Biciklirajmo sigurno i zajedno

U parku Maksimir jučer je održana manifestacija „Biciklirajmo:…

Kronika uspjeha - Povijest bicikla u Zagrebu

U tunelu Grič otvorena je izložba “Kronika uspjeha…

Pročitajte i:

Kreativni festival za djecu ima još bogatiji program i još luđu scenografiju!

Hit dječji festival otvorio je svoja vrata! U zagrebačkom parku Ribnjak, 23. kolovoza počeo je…

Besplatne radionice za školarce u rujnu

Iz KUC Travno stiže poziv školskoj djeci na druženje uz tradicionalne radionice u vrijeme ljetnih…

Domaća i svjetska kuhinja na Europskom trgu u Zagrebu

Štrukle, hamburgeri, wok, tortilje, varenyky i ostale delikatese domaće i svjetske kuhinje od 30. 8.…

12. ZeGeVege festival održivog življenja

Prijatelji životinja organiziraju veganski festival o načinu života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne…