Glamur staroga Rima na National Geographic radionicama u Mirinama

Dvanaesta manifestacija Antički dani, autentično slavlje antičkih vremena, održana je prošlog vikenda na lokalitetu Mirine kraj Omišlja.

Središnji događaj popraćen radionicama, gladijatorskim borbama i nezaobilaznom antičkom gastro ponudom restorana Rivica iz Njivica obilježio je vikend.

Uz svjetlost baklji posjetitelji su mogli uživati u ambijentu uz autentičnu glazbu liburnijske antičke skupine »Ad Rectum«, žongliranju s vatrom, plesu vila, borbi gladijatora, formaciji rimskih vojnika i mnoštvu kostimiranih Rimljana različitih profesija i staleža.

Oni najmlađi uživali su u radionicama gline, izrade instrumenata, arheološkim istraživanjima, druženju s konjima, a mogli su se okušati i u streličarstvu, antičkim igrama ili se zabaviti vožnjom u antičkom vrtuljku.

Ako ste u blizini Krka ovoga ljeta, ne propustite bogat program događanja kojim se TZO Omišalj-Njivice ponosi. Očekuju vas i preostale znanstvene radionice uz promociju časopisa National Geographic Hrvatska koje će se održavati 17. kolovoza u Omišlju i 19. kolovoza u Njivicama.

Tekst i foto: NG

Pročitajte i:

Sajam vjenčanja Zagreb s preko 200 izlagača održava se 22. godinu za redom

Sajam vjenčanja Zagreb otvara svoja vrata čak 22. godinu za redom u Areni Zagreb, od…

Djeco, jeste li za kreativno druženje s ludim klobučarom?

Etnografski muzej u Zagrebu poziva na ludozabavni program za djecu uz izložbu “Kapa dolje! Priča…

dijete s ADHD-om u skoli

Savjetovanje za povećanje motivacije i samokontrole djeteta s ADHD-om u školi i svakodnevnim obvezama

Savjetovanje za roditelje “Povećanje motivacije i samokontrole djeteta u školi i svakodnevnim obvezama” posvećeno djeci…

Dan crvenih haljina podsjeća nas na važan zdravstveni problem

S obzirom na činjenicu da je moždani udar treći vodeći uzrok smrti u žena, pod…