Svim dosadašnjim i budućim polaznicima te njihovim roditeljima, onima koji su još u statusu promatrača te onima koji prvi put čuju za Frooom! organizatori radionica za kraj školske godine daruju prigodan dar za sve učenike i roditelje. Na programu su kratkometražno iznenađenje i dugometražni igrani film za mlade Little Men (Ljeto u Brooklynu).

Složenu priču o ljetnim praznicima i pravom prijateljstvu utjelovljuju Theo Taplitz i Michael Barbieri kao protagonisti, a fenomenalno ih prate Greg Kinnear, Jennifer Ehle te čileanska kazališna prvakinja Paulina Garcia. Ovaj lijep obiteljski film nastao pod krošnjom Magnolija produkcije našao se prošle godine u službenoj selekciji slavnih festivala poput Sundance i Berlina, a osvojio je i nagradu Deauville film festivala. Matineja počinje u 11 sati.

frooomasticni-skolski-praznici-pocinju-u-kinu-europa

Inovativne filmske radionce za djecu i mlade zagonetnog naziva Frooom! održavaju se u Zagrebu i diljem Hrvatske već osam sezona. Uspjeh prati hrabre pa su tako i filmovi nastali na radionicama već obišli brojne festivale dječjeg stvaralaštva u Hrvatskoj i u svijetu.

Ove je godine jedan od Frooomovih animiranih filmova ‘Frooomopolis’ - edicija Prelog 2017. odabran je u službenu selekciju varaždinskog Vafi festivala mladih autora u kategoriji od 11 do 14 godina. Montažerka i snimateljica Lea Mileta, mentorica filma ‘Moj svakodnevni život’ zajedno s njegovim autoricama bila je na međunarodnom filmskom festivalu za društvo budućnosti A - FestFilmROZAFA2018 u Albaniji, a već nagrađeni ‘S druge strane predstave’ u konkurenciji je za nagradu ukrajinskog Pochatok filmskog festivala.

Frooom filmske radionice koncipirane su kao jednotjedni cjelodnevni obrazovni moduli koji zajedno sa svojim polaznicima rastu od početnog preko naprednog do majstorskog Frooom!a. Ove godine radionice se održavaju u osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića, a više o programu možete naći na www.froooom.eu.

Otvorene su prijave za pet termina jednotjednih ljetnih radionica u Zagrebu te po jedan u Sinju i Prelogu. Cjelodnevne radionice traju od 9 do 15 sati uz mogućnost dolaska od 8 i odlaska do 16 sati

17. - 21. lipnja, 26. - 30. lipnja, 2. - 6. srpnja, 9. - 13. srpnja, 27. - 31. kolovoza

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 17-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Podrška Frooom-u: Ministarstvo kulture RH, HAVC, Agencija za elektroničke medije, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Zagreb, Grad Rijeka, Grad Komiža, Grad Koprivnica, Grad Prelog te mnogi drugi. Bacače Sjenki podržava Zaklada kultura nova.

frooomasticni-skolski-praznici-pocinju-u-kinu-europa

Tekst i foto: press