Pozdrav ljetu će se održati u subotu, 7. srpnja od 11 sati, a uključit će bogat i zanimljiv program – središnji dio događaja svakako će biti svečano proglašenje filmova odabranih u natjecateljski program 56. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala.

Selekcijsku komisiju za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival čine Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i filmske umjetnosti te filmski kritičari Boško Picula i Stipe Radić, a za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece montažer Slaven Zečević i redateljice Čejen Černić i Sonja Tarokić.

Članovi komisije bit će u subotu prisutni na programima te dostupni za sva pitanja vezana uz proces selekcije.

Osim objave filmova odabranih u natjecateljske programe 56. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala, Pozdrav ljetu premijerno će prikazati filmske radove nastale u sklopu obrazovnih ciklusa održanih ove godine u kinu Tuškanac.

Obrazovni program u kinu Tuškanac jedinstven je program filmske nastave na području Republike Hrvatske kojem se mladi uvijek rado vraćaju, a dok su radionice namijenjene osnovnoškolcima, filmska nastava je jedini filmsko obrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima i uz to je potpuno besplatan.

Ove godine okupili su se brojni srednjoškolci, učenici viših i nižih razreda osnovnih škola, a što su naučili i kakve filmske radove su nam pripremili premijerno ćemo vidjeti ove subote u sklopu Pozdrava ljetu!

filmski-pozdrav-ljetu-u-kinu-tuskanac

Tekst i foto: press