Zagrebačka multimedijalna organizacija Bacači sjenki u tjednu školskih praznika putuje u Koprivnicu i Rijeku te pozivaju osnovnoškolce i njihove roditelje da uskrsne praznike provedu zajedno na filmskoj školi Frooom.

Iza naziva Frooom krije se radionica koju Bacači sjenki organiziraju od 2012., a koja djeci u dobi od 9 do 12 godina u grupi do 16 članova kroz igru i kreativnost otkriva što se sve događa prije, za vrijeme i nakon snimanja filma. Svojim neposrednim pristupom, praćeni renomiranim "multimedijalcima", montažerima, snimateljima i psiholozima, Bacači sjenki osnovnoškolcima nude mnoštvo zabave, kritički uvid u svijet filmskog stvaralaštva te, kao šećer na kraju, zdrav topli obrok. Radionica svakodnevno traje od 8 do 15 sati, a tijekom pet dana djecu uči kako kroz jedan popularni medij naučiti promatrati detalje te stvarati poglede na svijet iz nekih drugih - svih mogućih - kutova!

Na Frooom-u se djeca igraju, diskutiraju, gledaju filmove, uče o kadrovima, perspektivama i montaži te crtaju i snimaju! Zajedno stvaraju nove gradove i svjetove, otkrivaju filmsku magiju te gledaju filmske klasike namijenjene dječjem uzrastu. A osim toga, na Frooom-u se organiziraju dvije filmske projekcije za javnost - u isto vrijeme u dva različita grada - Kekec Jože Gale i Imam dve mame i dva tate Kreše Golika.

Dragi roditelji, rezervirajte svojoj djeci mjesto na sljedećim kontaktima:

Za Rijeku birajte  +385 98 982 93 47 (Anja Pletikosa) ili šaljite e-mail na frooom.filmskaradionica@gmail.com

Za Koprivnicu birajte + 385 99 669 24 33 (Maja Holek) ili šaljite na kultura@pou-kop.hr

Saznajte više na: http://www.frooom.eu 

filmska-skola-froom-za-osnovnoskolce

Uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra HAVC i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grada RIjeke i Clubturea. U suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci te Filmaktivom iz Rijeke i Pučkim otvorenim učilištem iz Koprivnice.

Tekst i foto: promo