Danas se otvara festival Tobogan velikim otvorenjem u centru Rijeke. Od 20 sati gradom će prolaziti spektakularna povorka uz bubnjeve i fantastična bića od Trga 128. Brigade do Klobučarićevog trga kojoj se mogu priključiti svi građani.

Ove je godine broj radionica i polaznika koji se mogu prijaviti gotovo udvostručen pa će se na 50-ak kreativnih radionica, na kojima će djeca i mladi učiti 3D printati, slikati, pjevati, osmišljavati video igre, igrati se znanstvenika i muzealaca, izrađivati lutke od recikliranog materijala, crtati stripove, igrati se arheologa, kreativno pisati, izrađivati robote i usvojiti još mnogo zanimljivih znanja i vještina, moći prijaviti oko tisuću polaznika. Radionice su namijenjene raznim uzrastima, najmlađi polaznici koje pozivamo su trogodišnjaci, a neke su radionice namijenjene i odraslima.

Tobogan pretvara početak ljetnih praznika u sadržajno i bogato razdoblje za djecu u kojem kultura i kreativnost imaju istaknuto mjesto. Izuzetno bogat program donosi 40-ak različitih besplatnih događanja poput predstava i filmskih projekcija, koncerata, urbanih šetnji, igara, radionica i drugih sadržaja, na raznim gradskim lokacijama, od kino-dvorana, kazališta, knjižnica i muzeja do gradskih parkova, trgova, ulica i plaža.

Izuzetno bogat program donosi 40-ak različitih besplatnih događanja poput predstava i filmskih projekcija, koncerata, urbanih šetnji, igara, radionica i drugih sadržaja, na raznim gradskim lokacijama, od kino-dvorana, kazališta, knjižnica i muzeja do gradskih parkova, trgova, ulica i plaža.

Treći dječji festival Tobogan dio programskog pravca Dječja kuća u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Više informacija o programu pronađite na poveznici.

Tekst i foto: rijeka2020.eu