Male maske svoj su program odradile u velikom šatoru, na suhom i toplom. Uz pomoć vrijednih Srakica pod šatorom su se družili Dječji zbor Bajka, Pisarovinske mažoretkinje, Dječji zbor Kikići i genijalci, PZ Zagrepčanke i dečki, Dječji zbor Bim-bam-bom, Plesna grupa Balans, Dječji vrtić Maslačak, Dječji vrtić Tratinčica iz Koprivnice, Štrumpfovi uz predstavu Tajna Lumenove knjižice i Klaun Ludek uz sveopće šašavo šalabajzanje. Tako su se svi uspjeli predstaviti, a voditeljima i roditeljima posebna zahvalna na strpljivosti.

Popodnevni dio 188. Samoborskog fašnika nastavljen jena središnjem gradskom trgu uz zabavni program do večernjih sati i gostovanje maskiranih skupina iz cijele Hrvatske. Od 20 sati počinje noćni glazbeni program.

Šareni dječji kostimi i kišobrani bili su u prvom planu jutarnjeg dijela nedjeljnog programa Samoborskog fašnika. Djecu, roditelje i sve posjetitelje prvo su raspjevali dječji zborovi Pikići i Samoborček te gosti iz Koprivnice i Karlovca, a u podne je krenuo i uvijek veseo i zanimljiv program dječjih vrtića. Unatoč upornoj kišici, više od 500 djece pokazalo je što su pripremili za ovogodišnji Fašnik. Predstavile su se grupe iz dječjih vrtića Obzor, Grigor Vitez, Osmijeh, Potočić i Izvor. Uz pohvale na trudu, djeci i njihovim odgojiteljica pripale su krafne te darovi sponzora.

Maškare - kiša 1:0, rezultat je prvog okršaja vremenskih neprilika i 188. Samoborskog fašnika. Više od 1000 maskiranih mališana predstavilo se u Slobodnoj fašničkoj republici unatoč tome što je prva fašnikča subota bila natopljena neprekidnom kišom

Foto: Samoborski fašnik