U sklopu Erasmus projekta “IDEA” 40 mladih iz Francuske, Italije, Turske i Hrvatske sastaje se u Zagrebu kako bi razmjenili kulturna iskustva i predstavili svoju državu kroz nacionalne plesove, tradicionalnu i popularnu glazbu te igre iz djetinjstva. Također će sudionici učiti jedni druge jezik a Francuzi, Talijani i Turci će se okušati u hrvatskom jeziku tako što će pričati s lokalcima i uživjeti se u zagrebačku svakodnevicu.

Projektne aktivnosti traju od 05. 03. do 10. 03. 2019. dok će 10.03. 2019. u nedjelju ovih 40 mladih imati plesni nastup na Trgu bana Josipla Jelačića u 10:30 h te predstaviti svoje nacionalne igre iz djetinjstva i rezultate projekta. Svi građani su pozvani da se pridruže te pogledaju plesni nastup i zaigraju igre sa sudionicima iz Francuske, Italije, Turske i Hrvatske. Više informacija možete naći na FB stranici udruge Besplatno koja provodi ovaj projekt facebook.com/udrugabesplatno/

Udruga Besplatno je organizacija koja je zadužena za provedbu ovoga projekta u suradnji sa partnerima BAKYARD iz Turske, Parcours le Monde IDF iz Francuske i Futuro Digitale iz Italije. Projekt je financiran od Europske Unije.

Tekst i foto: press