Ovaj projekt je poseban po tome što promiče jednakost spolova kroz plesne radionice društvenih plesova, točnije salse. 33 mladih iz Litve, Bugarske, Turske i Hrvatske razmjenjivat će plesna znanja i napraviti plesnu koreografiju s kojom će nastupati na Trgu bana Josipa Jelačića 09.06. u 18h. Organizacija mladih zadužena za projekt je Urbana mladež iz Hrvatske dok su partneri Pi Gençlik iz Turske, Walk Together iz Bugarske te Alpkina Europa iz Litve.

U plesnim radionicama i koreografiji cure će voditi, a dečki pratiti što nije uobičajeno u društvenim plesovima. Ako cura želi preuzeti ulogu vođenja, što je uobičajeno tradicionalna muška uloga u društvenim plesovima, zašto ne bi to napravila?! Isto tako, nekim dečkima je možda zabavnije da prate u plesu umjesto da vode pa će se u ovom Erasmus projektu okušati u tome. Također će se na radionicama vježbati istospolni plesovi gdje će cure plesati s curama, a dečki s dečkima. Kroz ovaj projekt i radionice, podiže se svijest o jednakosti spolova i slobodi izbora te se daje prava definicija feminizma - jednakost za sve spolove. 

Projekt će također uključiti lokalne i svjetski poznate plesače koji će podržati ovu inicijativu tagirajući svoje plesne video zapise na društvenim mrežama s hashtagom #yestofeminism pa pratite novosti preko navedenog hastaga na Internetu. Također možete pratiti FB event facebook.com/events/193860614599224/

Nakon završetka radionica, na internet portalu urbane mladeži www.urbanamladez.hr moći ćete skinuti rezultate projekta ove razmjene, među kojima će se naći i plesni video s nastupa te ostali multimedijalni sadržaji napravljeni tokom projekta. Svi građani su pozvani na finalni nastup na Trgu 09.06. u 18h. 

Projekt je financiran od Europske Unije.

Tekst i foto: Urbana mladež