Edukativna plesna predstava za djecu E=mc²

Nakon što već pet godina intenzivno održava svoj 'izvedbeni život', edukativna plesna predstava za djecu i mlade E=mc² (Volim fiziku) ugledne plesne umjetnice i koreografkinje Zrinke Lukčec-Kiko u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla bit će izvedena u srijedu 10. svibnja (10 i 20 sati) i četvrtak, 11. svibnja (18 sati) u Zagrebačkom plesnom centru.

Četvero tinejdžera okupilo se na zajedničkom učenju pred ispit iz fizike. Gradiva je po običaju puno, a vremena malo naravno, neki već sve znaju napamet i samo se prave važni, a ostali tapkaju u mraku dok im misli lutaju o puno važnijim životnim pitanjima od jedne suhoparne, dosadne i zamorne fizike. Toliko zamorne da polako, formulu po formulu, definiciju po definiciju svi do jednoga padnu u san. Pa čak i oni koji sve već znaju napamet i samo se prave važni. Učenje je izgleda završilo neslano za naše društvance - ili možda nije? Naša četvorka budi se odjednom unutar sna i to zajedničkog sna! Ubrzo otkrivaju kako sile o kojima su upravo maloprije učili u snu djeluju upravo pomoću njih i kako oni sami djeluju samo pomoću sila fizike. Njihova tijela kao da su postala dijelom nekog velikog pokusa ili prikaza fizikalnih zakonitosti. Pa to je zakon!

Riječ je o predstavi inspiriranoj osnovnim zakonima fizike, istovremeno istražujući njihovu primjenu u plesu i tijelu plesača. Predstava je namijenjena djeci i mladima, kao i odraslima koji traže način kako da se napokon - ili ponovno - zaljube u fiziku.

Predstavu izvode Ognjen Vučinić, Petra Valentić, Petra Chelfi i Andreja Jandrić.

Koreografija: Zrinka Lukčec Kiko

Dramaturgija: Rona Žulj

Plesači: Ognjen Vučinić, Petra Valentić, Petra Chelfi i Andreja Jandrić

Oblikovanje zvuka: Damir Šimunović

Oblikovanje svjetla: Milan Kovačević

Produkcija: Zagrebački plesni ansambl u suradnji s Hrvatskim institutom za pokret i ples

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Razvoj djeteta u vrtlogu suvremenog svijeta

Primiti i odgajati mladog čovjeka s poštovanjem i pustiti ga u život s povjerenjem temeljne…

Put do emocionalno inteligentnog djeteta otkrijte na konferenciji Mliječni zub

Do 31. siječnja možete iskoristiti 10 posto popusta na nezaobilaznu konferenciju Kako odgojiti emocionalno inteligentno…

Sajam vjenčanja Zagreb s preko 200 izlagača održava se 22. godinu za redom

Sajam vjenčanja Zagreb otvara svoja vrata čak 22. godinu za redom u Areni Zagreb, od…

Djeco, jeste li za kreativno druženje s ludim klobučarom?

Etnografski muzej u Zagrebu poziva na ludozabavni program za djecu uz izložbu “Kapa dolje! Priča…