U današnje vrijeme u edukaciji se preferira znanje temeljeno na učenju činjenica, a kreativnost, ljudski odnosi i osobni rast gotovo su u potpunosti zapostavljeni. A zapravo je to ono što djeci i mladima kronično nedostaje. Ono što društvu treba je edukacija koja pojedincu omogućuje kreativno rješavanje novonastalih situacija i problema promjenjivog suvremenog društva, te osobni razvoj i pronalazak puta prema istinskoj sreći i ispunjenosti. Tek tada svatko od nas može ostvariti svoje snove te maksimalno pridonijeti društvu. Upravo jedna takva edukacija dolazi u naše krajeve, barem preko ljeta - u Pulu stiže Mindvalley University i Mindvalley School. Za one koji nisu upoznati s Mindvalleyem, radi se o globalnoj školi koja je usmjerena prema jačanju potencijala pojedinca kroz povezivanje uma, duha i tijela, odnosno holističkim pristupom. Prakticirat će se usredotočena svjesnost, tehnike poboljšavanja zdravlja, postizanja blagostanja, stvaranja kvalitetnijih međuljudskih odnosa i veza, učit će o svjesnom roditeljstvu, poduzetništvu i još puno toga.Od 24. 6 do 20. 7. 2019. u pulskoj Areni će se održavati preko dvjesto radionica i predavanja za odrasle koje će voditi stotinjak svjetskih stručnjaka i bestseller autora. Među njima su Marisa Peer(autorica knjigeVrhunsko samopouzdanje”) koja je prema časopisu Men's Health proglašena najboljim britanskom terapeutkinjom, te je 25 godina radila s nizom slavnih klijenata. Tu će biti i i Sonia Choquette (autorica knjigeHodočašće duše”) poznata kao duhovna učiteljica i iscjeliteljica, predavačica i voditeljica vrlo uspješnih radionica. Naravno, tu će biti Vishen Lakhiani, osnivač Mindvalleya i autor knjigeKôd iznimnog uma”.Dok su roditelji na svojim edukacijama, djeca će za to vrijeme moći sudjelovati na radionicama koje su organizirane u suradnji s World of Wonder (WOW) Learning Labom. Podijeljene su po grupama od 3-5, 6-9, 10-12 i 13-17 godina. U tom periodu djeca će učiti socijalne vještine i jačati emocionalnu inteligenciju, razvijati samosvijest, samopoštovanje, odnos prema prirodi, poboljšati sposobnost učenja, naučiti kako ranjivost pretvoriti u svoju snagu i još puno toga. Sve je prilagođeno djeci kroz njima najzanimljiviji način - igru i zabavu.

Radionice dolaze u paketu od dva tjedna ili mjesec dana. Na ovoj poveznici možete saznati kako se možete uključiti u radionice ili pak djecu.

Radionice i predavanja se odvijaju u Dom Hrvatskih Branitelja (Marine Casino) i Istarsko Narodno Kazalište, pa party otvorenja je u Areni.

edukacija-za-um-i-duh-cijele-obitelji

Tekst: Iva Brčić, certificirana edukatorica, udruga Najsretnija beba Hrvatska

Foto: press