Edukacija o autosjedalicama i pregled sjedalica u Zagrebu i Dubrovniku

Postanite dio Rodine autosjedaličarske ekipe, steknite znanje i vještine u savjetovanju roditelja i budite dio male, ali moćne skupine koja igra ključnu ulogu u zaštiti mališana na hrvatskim cestama!

Edukacija za Rodine savjetnike i savjetnice o autosjedalicama održat će se u Zagrebu, 7. i 8. listopada 2017.godine. Edukacija je besplatna i sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela, u trajanju od 8:30 do 16:00 sati oba dana. Nakon edukacije, Rodine savjetnice i savjetnici o autosjedalicama kao volonteri i članovi Rodine ekipe podupiru i organiziraju aktivnosti u njihovim zajednicama i šire, pružajući informacije i savjete drugim roditeljima o važnosti i ispravnom korištenju dječjih autosjedalica.

Prijave s osobnim podacima (ime i prezime, e-mail adresa i broj mobitela) kao i sve upite šaljite na autosjedalice@roda.hr.

U planu su i obuke volontera i u drugim krajevima Hrvatske (Slavonija, Sjeverni Jadran, Istra i Dalmacija). Ako želite biti od pomoći roditeljima u vašim zajednicama i direktno utjecati na sigurnost mališana, javite nam se na autosjedalice@roda.hr.

 

Besplatan pregled sjedalica u Dubrovniku i Zagrebu

U subotu, 9. rujna 2017. od 9 do 12 sati na parkiralištu na parkiralištu Auto-Dubrovnik d.d., Od sv. Mihajla 3, udruga Roda u auradnji s Auto-Dubrovnik d.d. organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica.

Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Ako se pravilno koriste autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik ozbiljne ozljede do više od 90%.

Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10% do 20% i to je brojka koju volonterke i volonteri Rode ovakvim pregledima nastoje povećati. Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice i da svakako dovedu svoje dijete.

Roditelje, koji žele obaviti pregled, molimo da svoj dolazak najave na broj telefona 098 911 7993 i rezerviraju termin kako bismo na taj način izbjegli duža čekanja. No, rado ćemo pregledati i one koji se nađu u prolazu, samo ih u tom slučaju molimo za strpljenje.

Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

U nedjelju 10. rujna 2017. od 10 do 12 sati na parkiralištu MUP-a u Zagrebu, u Heinzelovoj ulici 98 (križanje Slavonske avenije i Heinzelove ulice) udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica i za zagrebačko područje.

 

Tekst i foto: roda.hr

 

Preporučujemo

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Mala škola dojenja u Zagrebu

Trudnice iz Zagreba i okolice, ipak nećete morati…

Prva Rodina konferencija o nošenju djece "Rodin zamotuljak"

Pridružite se Rodinim aktivisticama u Zagrebu u subotu,…

Najčešće pogreške roditelja pri upotrebi autosjedalica

U Hrvatskoj je obaveza upotrebe dječjih autosjedalica prvi…

Rodin pregled autosjedalica u Zagrebu

Ako planirate kupnju autosjedalice, želite provjeriti koristite li…

Pročitajte i:

Sisak na nekoliko dana postaje centar osnovnoškolskog filmskog stvaralaštva

Od 28. rujna do 1. listopada u Sisku će se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza…

Zagreb se sprema za Hrvatski školski sportski dan

U četvrtak, 28. rujna 2017. godine, u Areni Zagreb, održava se Hrvatski školski sportski dan,…

Predivna Christina Pirello inspirira svojom energijom i strašću za kuhanjem

Na Planetopijinom branchu s Christinom Pirello iskušali smo dva ukusna recepta pripremljena pred nama koja…

Motivirajućim afirmacijama na majicama obojite svoj listopad u ružičasto i podržite Udrugu Europa Donna Hrvatska

Mjesec listopad koji je tradicionalno diljem svijeta posvećen borbi protiv raka dojke, ove godine započinje…