Edukacija o autosjedalicama i pregled sjedalica u Zagrebu i Dubrovniku

Postanite dio Rodine autosjedaličarske ekipe, steknite znanje i vještine u savjetovanju roditelja i budite dio male, ali moćne skupine koja igra ključnu ulogu u zaštiti mališana na hrvatskim cestama!

Edukacija za Rodine savjetnike i savjetnice o autosjedalicama održat će se u Zagrebu, 7. i 8. listopada 2017.godine. Edukacija je besplatna i sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela, u trajanju od 8:30 do 16:00 sati oba dana. Nakon edukacije, Rodine savjetnice i savjetnici o autosjedalicama kao volonteri i članovi Rodine ekipe podupiru i organiziraju aktivnosti u njihovim zajednicama i šire, pružajući informacije i savjete drugim roditeljima o važnosti i ispravnom korištenju dječjih autosjedalica.

Prijave s osobnim podacima (ime i prezime, e-mail adresa i broj mobitela) kao i sve upite šaljite na autosjedalice@roda.hr.

U planu su i obuke volontera i u drugim krajevima Hrvatske (Slavonija, Sjeverni Jadran, Istra i Dalmacija). Ako želite biti od pomoći roditeljima u vašim zajednicama i direktno utjecati na sigurnost mališana, javite nam se na autosjedalice@roda.hr.

 

Besplatan pregled sjedalica u Dubrovniku i Zagrebu

U subotu, 9. rujna 2017. od 9 do 12 sati na parkiralištu na parkiralištu Auto-Dubrovnik d.d., Od sv. Mihajla 3, udruga Roda u auradnji s Auto-Dubrovnik d.d. organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica.

Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Ako se pravilno koriste autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik ozbiljne ozljede do više od 90%.

Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10% do 20% i to je brojka koju volonterke i volonteri Rode ovakvim pregledima nastoje povećati. Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice i da svakako dovedu svoje dijete.

Roditelje, koji žele obaviti pregled, molimo da svoj dolazak najave na broj telefona 098 911 7993 i rezerviraju termin kako bismo na taj način izbjegli duža čekanja. No, rado ćemo pregledati i one koji se nađu u prolazu, samo ih u tom slučaju molimo za strpljenje.

Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

U nedjelju 10. rujna 2017. od 10 do 12 sati na parkiralištu MUP-a u Zagrebu, u Heinzelovoj ulici 98 (križanje Slavonske avenije i Heinzelove ulice) udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica i za zagrebačko područje.

 

Tekst i foto: roda.hr

 

Preporučujemo

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Rodina radionica za buduće tate

Dragi tate, ovo je nešto samo za vas.…

Prijave na besplatnu edukaciju za voditeljice trudničkih tečajeva

Iskoristite sjajnu priliku da postanete voditeljica trudničkih tečajeva…

Radionica za roditelje o odgovornom korištenju interneta kod djece

Olakšajte si odgojne izazove današnjeg doba kako bi…

Radionica 'Sigurno i odgovorno na internetu'

Ne propustite besplatnu radionicu u utorak 23. siječnja…

Pročitajte i:

Ksenija Pajić i kujica Amy u kampanji 'Obitelj na more, a pas na ulicu?!'

Bliže se vrući dani i vrijeme ljetnih godišnjih odmora, što znači da počinje i kampanja…

Počinje još bogatiji Open-air festival Zagreb Classic na Tomislavcu

Treći put zaredom možete uživati u predivnoj glazbi besplatno ravno ispod zvijezda! Povedite djecu, mogu…

Održan je osmi Sensa dan

Jedan od najljepših projekata Sensa magazina, održan je osmi put za redom na tradicionalnoj lokaciji,…

Ljeto u Cesarcu uz kreativne radionice za djecu

Zadnji dan školske godine dobar je trenutak za biranje raznih kreativnih radionica za djecu koja…