Opatijsko druženje roditelja novorođene djece održalo se 15. veljače u Vili Antonio, a pored obitelji novorođene djece, prisustvovale su i Andrea Arbanasić, viša stručna suradnica za socijalu, zdravstvo, kulturu i sport iz Grada Opatije, patronažna sestra gđa. Maja Žepina, dr. sc. Mihela Dujmović, nutricionistica i ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija gđa. Sabrina Jelić.

druzenje-obitelji-novorodene-djece-u-opatiji-i-lovranu

Predstavnica Grada Opatije gđa. Andrea Arbanasić upoznala je roditelje s onim što Opatija kao „Grad prijatelj djece“ nudi djeci i njihovim roditeljima kao što su visine jednokratnih novčanih pomoći za novorođenu djecu, ali i upoznala s ostalim uslugama, pravima i oblicima pomoći za obitelji s djecom. Ravnateljica Dječjeg vrtića gđa. Sabrina Jelić, prisutne je informirala o upisima u jaslice i dječji vrtić, nutricionistica dr. sc. Mihela Dujmović o dohrani, a patronažna sestra gđa. Maja Žepina o emocijama novorođenčadi.

druzenje-obitelji-novorodene-djece-u-opatiji-i-lovranu

Tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija gđa. Sanja Škorić pozvala je prisutne obitelji da se za bilo kakvu vrstu pomoći u odgoju njihove djece obrate stručnjacima iz DND-a Opatija, ali i otvorila mogućnost organizacije neformalnih druženja obitelji s novorođenom djecom s ciljem rane socijalizacije i izmjene iskustva roditelja. DND Opatija razveselilo je obitelji s prigodnim poklonima za njegu djece i edukativnim lecima.

druzenje-obitelji-novorodene-djece-u-opatiji-i-lovranu

Na lovranskom druženju  koje se održalo 9. veljače 2016. godine u Vijećnici Općine Lovran prisustvovali su načelnik Općine Lovran gsp. Alan Sanković, zamjenik načelnika gsp. Branislav Petković, ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija gđa. Sabrina Jelić, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Općine Lovran gđa. Velinka Sušanj, dr. sc. Mihela Dujmović, nutricionistica, dr. Suzana Surijan, spec. pedijatrica te patronažna sestra gđa. Ljeposava Kosanović.

druzenje-obitelji-novorodene-djece-u-opatiji-i-lovranu

Tekst i foto: DND Opatija