Dramatuljci su se vratili i pozivaju dječicu na igru i glumu

Novo putovanje Dramatuljaka počinje u subotu 6. listopada i traje do 8. prosinca u Zagrebu.

Djeca su rođeni glumci. Prirodni, spontani i intuitivni, s lakoćom uživljavanja i izražavanja. Od ranih mjeseci života vode svoje monologe i zamišljene dijaloge. Ima li uopće smisla djecu učiti glumiti?! To je kao da ribu učiš plivati?! Stoga na dramskim radionicama Dramatuljci te ribe samo rade ono što već dobro znaju, slobodno i sretno zaplivati u beskrajnome moru mašte.

Uz voditeljicu Draganu Vučić-Đekić pripremat će komedije, razvijati komične likove i situacije te razvijati smisao za humor. U opuštenoj i zabavnoj atmosferi djeca se oslobađaju straha od (javnoga) nastupa, slobodnije izražavaju svoje ideje, misli i osjećaje, jer humor najviše od svega oslobađa i opušta, i velike i male.

Kreativni proces sadržan u dramskim radionicama ima značajan utjecaj na emocionalni i intelektualni razvoj djeteta: potiče kreativnost, samoizražavanje, razvoj govora i bogaćenje rječnika, poboljšava koncentraciju i pamćenje te razvija samopouzdanje. Kroz dramsku suigru se dijete uči suradnji, toleranciji i strpljenju i što mi je najvažnije razvija empatiju stavljajući se u ulogu drugoga.

Više informacija o Dramatuljcima čitajte na dramatuljci.com

 

Dragana Vučić-Đekić mama je dviju curica. Doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu iz područja: znanost o umjetnosti, baveći se teorijama smijeha i njihovom primjenom u stand-up komediji. Deset godina je bila urednica emisije iz kulture te profesorica hrvatskoga jezika i književnosti. Autorica je znanstvene knjige “Komedija sa stavom”.

 

Tekst i foto: Dramatuljci

Preporučujemo

Tagovi: ,

Pročitajte i:

Besplatno vježbanje za trudnice

Tijekom cijele trudnoće tijelo se mijenja i priprema za taj konačni trenutak – porođaj. Sposobnost…

Bajkopričaonica u Etnografskom muzeju

U subotu 15. prosinca odvedite dijete na pričanje božićnih priča u Etnografski muzej u Zagrebu…

Radionica o utjecaju medija na djecu

Prema podacima anketiranih roditelja u našoj zemlji jasno je da nemaju dovoljno znanja vezanih uz…

Maya Angelou svojom knjigom vraća vjeru u snagu ljudskog duha

Prvi put prevedani na hrvatski jezik, memoari Maye Angelou ostavit će vas bez daha... Upoznajte…