Dramatuljci su se vratili i pozivaju dječicu na igru i glumu

Novo putovanje Dramatuljaka počinje u subotu 6. listopada i traje do 8. prosinca u Zagrebu.

Djeca su rođeni glumci. Prirodni, spontani i intuitivni, s lakoćom uživljavanja i izražavanja. Od ranih mjeseci života vode svoje monologe i zamišljene dijaloge. Ima li uopće smisla djecu učiti glumiti?! To je kao da ribu učiš plivati?! Stoga na dramskim radionicama Dramatuljci te ribe samo rade ono što već dobro znaju, slobodno i sretno zaplivati u beskrajnome moru mašte.

Uz voditeljicu Draganu Vučić-Đekić pripremat će komedije, razvijati komične likove i situacije te razvijati smisao za humor. U opuštenoj i zabavnoj atmosferi djeca se oslobađaju straha od (javnoga) nastupa, slobodnije izražavaju svoje ideje, misli i osjećaje, jer humor najviše od svega oslobađa i opušta, i velike i male.

Kreativni proces sadržan u dramskim radionicama ima značajan utjecaj na emocionalni i intelektualni razvoj djeteta: potiče kreativnost, samoizražavanje, razvoj govora i bogaćenje rječnika, poboljšava koncentraciju i pamćenje te razvija samopouzdanje. Kroz dramsku suigru se dijete uči suradnji, toleranciji i strpljenju i što mi je najvažnije razvija empatiju stavljajući se u ulogu drugoga.

Više informacija o Dramatuljcima čitajte na dramatuljci.com

 

Dragana Vučić-Đekić mama je dviju curica. Doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu iz područja: znanost o umjetnosti, baveći se teorijama smijeha i njihovom primjenom u stand-up komediji. Deset godina je bila urednica emisije iz kulture te profesorica hrvatskoga jezika i književnosti. Autorica je znanstvene knjige “Komedija sa stavom”.

 

Tekst i foto: Dramatuljci

Preporučujemo

Tagovi: ,

Pročitajte i:

Snaga pozitivno oblikovanog mozga

Izašla je nova knjiga Daniela J. Stiegel i Tina Payne Bryson u izdanju nakladne kuće…

Udruga Obitelji 3plus osmislila karticu s popustima za 600 tisuća Hrvata

Obiteljska kartica projekt je ostvaren u suradnji s nizom nacionalnih i lokalnih tvrtki partnera

Srednjoškolci, jeste li spremni mijenjati svijet?

Veleposlanstvo Švedske poziva sve učenike srednjih škola u Hrvatskoj da se pridruže globalnoj inicijativi #PrvaGeneracija…

Jesenska igra uz šumsku „Ku-kuc“ priču i lutke

Centar "Pričaj mi" poziva roditelje i djecu na predstavljanje novoga projekta "Ku-kuc! Priča je unutra"…