Cilj radionica je djeci ponuditi lijepe i maštovite priče, upoznati ih s novim riječima, uvježbavati njihove vještine slušanja i prepričavanja te izražavanja vlastitim riječima. Nakon čitanja s djecom vježbat će se njihove predčitačke vještine – nabrajat će se određene riječi te njihovi početni i završni glasovi, tragat će se za rimom i sinonimima.

Djeci će slikovnice čitati dr. sc. Marija Ott Franolić, književna teoretičarka koja se čitanjem bavi teorijski i praktično. Poticala je čitanje u srednjim školama, na fakultetima i u dječjim vrtićima. Vodila je dva ciklusa projekta Laboratorij čitanja. Vodi aktivnosti udruge Blaberon na Erasmus projektu Listen, talk, spell, act. Vodi čitateljsku radionicu Crna kutija u Knjižnici Medveščak u Zagrebu. Bila je članica Povjerenstva za izradu Strategije za poticanje čitanja pri Ministarstvu kulture. Drži edukacije o važnosti čitanja djeci. Teorijski se bavi povezanošću čitanja, kritičkog mišljenja i suosjećanja, i o tome je držala predavanja diljem Hrvatske.

dovedite-djecu-na-zanimljive-radionice-citanja-prica-u-sklopu-kampanje-citaj-mi

Dovedite djecu na radionice! Čitanje će ih potaknuti na kreativnost i maštanje, poboljšat će im vokabular, nadopuniti im znanja, učiniti ih socijalnijima, ojačati im samopouzdanje i sposobnost koncentracije. Kroz identifikaciju s likovima djeca će postajati suosjećajnija i učiti se bolje izražavati emocije. Sami čitajte djeci svakodnevno, potaknite njihov razvoj!

Program:

  • utorak, 2. srpnja Oprostite, jeste li vi vještica
  • četvrtak, 4. srpnja Uljuđeni vuk i Atlas pustolovina
  • ponedjeljak, 8. srpnja Izgubio se jedan zeleni pas
  • srijeda, 10. srpnja Mjesečeva splav
U sklopu Mora knjiga koje organizira Lumen izdavaštvo na Zrinjevcu od. 1. do 14. srpnja održat će se četiri radionice za poticanje čitanja. Radionice su dio nacionalne kampanje Čitaj mi! koja potiče čitanje djeci od najranije dobi

Sve radionice počinju u 17 sati.

Tekst i foto: press