Donesite i vi osmijeh u bolnice

Osmijeh ne košta ništa, a djeluje čudesno. Tim je riječima danas na konferenciji za medije najavljena zajednička akcija Henkela i Konzuma Donesite i vi osmijeh u bolnice

Zahvaljujući ovoj plemenitoj akciji udruga klaunovadoktora CRVENI NOSOVI od prosinca će povećati broj redovnih posjeta dječjim odjelima Kliničko bolničkog centra Zagreb - Rebro i donijeti smijeh bolesnim mališanima.

Klaunovidoktori u suradnji s međunarodnom organizacijom "RED NOSES Clowndoctors International" u Hrvatskoj djeluju od 2010. godine otkad redovito posjećuju bolnice i kroz igru s djecom pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha donoseći im smijeh i radost. Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Trenutno u udruzi djeluje 12 klaunovadoktora, a od prosinca će jednom tjedno terapiju smijehom provoditi na dječjem odjelu KBC-a Zagreb - Rebro.

"Zahvalni smo što je Henkel u okviru svog društveno odgovornog poslovanja prepoznao važnost udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori za djecu u bolnici te u partnerstvu s Konzumom započeo akciju Donesite i Vi osmijeh u bolnicu. Želja i cilj klaunovadoktora jest posjetiti svako bolesno dijete koje se nalazi u bolnici, a ovom akcijom ćemo povećati broj posjeta jednoj od najvećih bolnica u Hrvatskoj. Zahvaljujemo Henkelu i Konzumu što će ovom akcijom podići razinu svijesti društva o važnosti humora u bolnici jer smo zaista uvjereni da djeca u najtežim životnim situacijama imaju pravo biti osnažena humorom", izjavila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori.

Od početka djelovanja u Hrvatskoj, CRVENI NOSOVI su ostvarili više od 500 posjeta bolnicama i donijeli osmijeh na lica više od 30 500 bolesne djece. Svojim posjetama od kreveta do kreveta i unaprijed osmišljenim nastupima oduševljavaju djecu, ali i njihove roditelje. Klaunovidoktori za svoj su rad 2011. godine dobili nagradu Ponos Hrvatske za humano djelo.

 

Tagovi: , , , , , ,

Vezano uz temu

Pomozite djetetu da izrazi osjećaje

Treba li i u kojoj mjeri ignorirati djetetove…

Konferencija i sajam za roditelje 'Sretno dijete'

Zagreb dobiva jednu sasvim drugačiju konferenciju i sajam…

Bebin osmijeh

Ne postoji ništa što roditelje može očarati više…

Dolazi li Djed Božićnjak?

Za vrijeme blagdana brojni roditelji diljem svijeta razveseljavaju…

Pročitajte i:

Djeco, jeste li za kreativno druženje s ludim klobučarom?

Etnografski muzej u Zagrebu poziva na ludozabavni program za djecu uz izložbu “Kapa dolje! Priča…

dijete s ADHD-om u skoli

Savjetovanje za povećanje motivacije i samokontrole djeteta s ADHD-om u školi i svakodnevnim obvezama

Savjetovanje za roditelje “Povećanje motivacije i samokontrole djeteta u školi i svakodnevnim obvezama” posvećeno djeci…

Dan crvenih haljina podsjeća nas na važan zdravstveni problem

S obzirom na činjenicu da je moždani udar treći vodeći uzrok smrti u žena, pod…

Najbolje zemlje za odgoj djece: pogledajte na kojem je mjestu Hrvatska

Sveučilište u Pennsylvaniji od 2016. godine sastavlja godišnje liste najboljih zemalja za odgoj djece. Prve…