Program u povodu Dana Zoološkog vrta grada Zagreba održava se u subotu i nedjelju, 11. i 12. lipnja, od 11 do 18 sati.

Kroz raznovrsne se sadržaje provlači drugo ime Vrta - Divlje srce grada. Pod tim će nazivom slavni zagrebački fotograf Damir Hoyka izložiti svoje neobične fotomontaže koje stanovnike Vrta spajaju s poznatim vizurama grada.

Kako se mijenjalo lice Vrta kroz povijest, posjetitelji će moći vidjeti na izložbi u Edukacijskom centru. Uz fotografije važnih povijesnih trenutaka, životinja i nastambi u Vrtu zainteresirani će moći vidjeti i planove za njegovu budućnost – što Vrt dobiva prvom fazom modernizacije i što bi trebalo biti napravljeno u njezinoj drugoj fazi.

dodite-na-proslavu-91-rodendana-zooloskog-vrta

Nasuprot vanjske nastambe za vodenkonje tijekom vikenda će biti postavljeno veliko srce na koje će građani moći zataknuti svoje želje vezane uz rođendan Vrta. Onima koji to žele napraviti u virtualnom svijetu, preporučuje se korištenje oznake #divljesrcegrada. Najmlađe će dodatno razveseljavati razigrane maskote Vrta poput lava i lemura.

dodite-na-proslavu-91-rodendana-zooloskog-vrta

Kako bi se djecu potaknulo na istraživanje životinjskog svijeta, edukatori su osmislili igru Zoo detektiv. Noseći posebnu detektivsku iskaznicu mališani će obilaziti edukativne kutke i skupljati pečate. Na kraju igre uručit će im se simbolični darovi.

Kako bi im rođendanska proslava Zoološkog vrta bila nezaboravna, djecu očekuju i besplatno bojenje lica te fotografije.

dodite-na-proslavu-91-rodendana-zooloskog-vrta

Tekst i foto: press