Na likovnim radionicama djeca i odrasli će se upoznati s crtačkim, slikarskim i kiparskim tehnikama (odrasli i s jednom grafičkom), a učit će i o velikim umjetnicima i njihovim djelima! Programi predviđaju i terenske radionice te gostovanja umjetnika s današnje scene!

Programi KIDS art, 7-9 g. i TEEN art, 10-14 g. uključuju i elemente waldorfskog slikanja i pedagogije, dok program ART za odrasle i analitički pristup umjetničkim djelima. Predstavit će se i novi program KIDS MUSIC&ART, 6-9 g. koji objedinjuje glazbenu umjetnost i likovno izražavanje!

dodite-na-ogledne-satove-i-upisite-novu-sezonu-art-radionica-za-male-i-velike

Na pripremama za umjetničke škole (ŠPUD i ALU) radi se na elementima koji se boduju na prijemnim ispitima poput crtanja stolca za upis u Školu primijenjene umjetnosti ili crtanje/slikanje portreta za Akademiju likovnih umjetnosti.

»Svi ljudi posjeduju kreativni potencijal! Likovno stvaralaštvo ima pozitivan učinak na sve dobne skupine, a ono za čovjeka predstavlja težnju prema bogatijem, ispunjenijem i kvalitetnijem životu! Na OMart radionicama, polaznike uključujemo u umjetničke procese kako bi kod njih potaknuli osjećaj za stvaralaštvo i inicijativu, aktivnu imaginaciju, emocionalnu inteligenciju, kao i smisao za samostalnost, slobodu mišljenja, djelovanja te rasuđivanja. Jer, moramo naglasiti, umjetnost potiče kognitivni razvoj i omogućava izražavanje vlastitih misli, raspoloženja, afiniteta i talenata na različite načine te širi naš pogled na svijet!«, navodi Melita Omeragić, voditeljica programa, kiparica i waldorfska pedagoginja.
dodite-na-ogledne-satove-i-upisite-novu-sezonu-art-radionica-za-male-i-velike

Završetak sezone obilježit će se izložbom umjetničkih djela grupa KIDS art i TEEN art u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, završnom izložbom polaznika ART za odrasle kao i izložbom/izvedbom polaznika KIDS MUSIC&ART programa!

Moguće je prijaviti se za ogledne sate već u prvom tjednu mjeseca rujna za grupe:

KIDS ART, likovne grupe od 7-9 godina u terminu održavanja četvrtkom od 18:00-19:30 sati ili subotom od 11:15-12:45 sati

TEEN ART, likovne grupe od 10-14 godina u terminu održavanja četvrtkom od 19:30-21:00 sat ili subotom od 13:00-14:30 sati

ART za odrasle u terminu održavanja petkom od 19:00-21:00 sat

KADA? Radionice KIDS i TEEN art započinju 5.9.2019. i traju do 13.6.2020., a radionice ART za odrasle započinju 6.9.2019. i traju do 29.5.2020.

dodite-na-ogledne-satove-i-upisite-novu-sezonu-art-radionica-za-male-i-velike

Ili u prvom tjednu mjeseca listopada za grupu:

KIDS MUSIC&ART, glazbeno-likovna grupa od 6-9 godina u terminu održavanja srijedom od 17:30-19:00 sati!

KADA? Radionice započinju 2.10.2019. i traju do 27.5.2020.

Pripreme za Školu primijenjene umjetnosti i pripreme za Akademiju likovnih umjetnosti (za smjerove slikarstvo, grafika, likovna kultura i konzerviranje i restauriranje umjetnina: smjer slikarstvo) započinju po dogovoru.

Sve informacije pratite putem FB stranice Lapo Lapo i Melita Omeragić aRT

Prijave i informacije na: om.art.radionice@gmail.com

Telefon: +385 (0)91 5021727, OMart, kreativne usluge, vl. Melita Omeragić

dodite-na-ogledne-satove-i-upisite-novu-sezonu-art-radionica-za-male-i-velike

Tekst i foto: Zagrebački Street Art studio Lapo Lapo u suradnji s OMart