Budući da je obitelj u središtu rada Hrabrog telefona, ovim događajem se udruga želi zahvaliti obiteljima na podršci u prvih 20 godina rada. Također, udruga želi naglasiti važnost zajedničkog slobodnog vremena roditelja i djece bilo koje dobi, pa aktivnosti na Danu za obitelj imaju za cilj povezivanje članova obitelji i širenje ideja za provođenje slobodnog vremena kod kuće.

Zašto je igra važna?

U literaturi, knjigama i brošurama te putem web stranica puno se govori o odnosu malog djeteta i roditelja, važnosti rane privrženosti kao osnove za sve kasnije odnose u životu djeteta. Također, kao prevencija bilo koje vrste zlostavljanja i nasilja naglašava se koliko je bitan odnos povjerenja te komunikacija djeteta i roditelja, posebno u vrijeme adolescencije koje je najrizičnije vrijeme za bullying i cyberbullying. Ono što ostaje kao pitanje jest kako stvoriti i zadržati taj odnos, kada dijete postaje tinejdžer i u fokusu interesa su mu vršnjaci i odnos s njima, a ne toliko odnos s roditeljima.

Igra i druge zajedničke aktivnosti predstavljaju neke od načina na koje se djeca i roditelji mogu povezati i pojačati odnos privrženosti te poboljšati međusobnu komunikaciju.

Koje aktivnosti možete očekivati?

Aktivnosti su prilagođene djeci različite dobi, a odvijaju se i za stolom i na travi. Neke od aktivnosti koje ćete moći raditi na Danu za obitelj su:

  • Igranje velikog memory-a o sigurnom surfanju

  • Igranje s domaćim plastelinom

  • Izrada kreativnih obiteljskih zahvalnica i čestitki

  • Prisjećanje i igranje nekih igara iz djetinjstva roditelja

  • Plesno natjecanje

  • Edukativne igre, zabavni pokloni i tombola!
dodite-na-dan-za-obitelj-na-bundeku

Tekst i foto: press