Naše ovogodišnje slavlje mode i stila Elle Style Awards powered by Mastercard okupilo je 150 probranih uzvanika na ekskluzivnoj večeri u hotelu Esplanade. Osim dodjele prestižne nagrade sinoćnje događanje je ujedno bila proslava našeg 16. rođendana i divna prilika da se družimo s  prijateljima i suradnicima te  profesionalcima iz modne struke čijem radu se divimo.

Za  nezaboravan gastronomski doživljaj pobrinula se chefica Ane Grgić, a glazbu nam je birao čuveni pariški  DJ Stephane Pompougnac. Ovogodišnje nagrade u deset kategorija pobjednicima su uručili voditelji programa Judita Franković i Petar Atanasoski, a nagrađeni su:

NAJBOLJI DIZAJNER by LANCOMEKsenija Vrbanić

Više od 30 godina bogate karijere u svijetu modnog dizajna, neupitan talent, kreativna energija i neumorna predanost radu Ksenije Vrbanić prepoznala je jednako domaća, kao i svjetska publika, a komade s XD potpisom možete pronaći u svim kutcima svijeta. Istovremeno nevjerojatno uspješna, profesionalna i prizemljena, umjetnica i biznismenka, Ksenija Vrbanić, žena iza XD Xenia Designa, ovogodišnja je dobitnica nagrade za Najboljeg dizajnera.

NAJBOLJI MLADI DIZAJNER by JANA: Marija Kulušić

Promišljen dizajn uvijek popraćen dojmljivim vizualima njezin je zaštitni znak, a pozornost posvećena detaljima i precizna izrada izdvajaju je iz mase i svake godine zasluženo stavljaju u sam vrh novog vala domaće mode. Oduševljavajući nas sve više svakim novim modnim podvigom, svakom novom kampanjom i svakim novim podvigom, ime Marije Kulušić sigurno ćemo još godinama ponosno predstavljati.

IKONA STILA by FRANCKLjupka Gojić Mikić

Od Chanela i Armanija do Givenchyja i Saint Laurenta, u više od dva desetljeća briljantne karijere top modela ova graciozna Zagrepčanka hodala je modnim pistama najslavnijih dizajnera, snimala kampanje za najveće svjetske brendove i krasila naslovnice najutjecajnijih modnih magazina. Rado viđena gošća svih društvenih događanja i stilskih rubrika, svoju strast prema modi uspješno je utkala kako u vlastiti brend Jolie Petite tako i u prepoznatljiv stilski potpis kojim sjajno balansira između pomaknute elegancije i casual chica.

UMJETNIK GODINE by ACQUA COLONIA 4711: Zlatan Vehabović

Napuštene kuće, skloništa u šumi, djeca u igri, nasukani kitovi, sante leda, šatori u divljini, ljudske figure bez lica… Ovo su tek neki od prizora koji se pojavljuju na slikama najcjenjenijeg umjetnika mlađe generacije, iza kojeg je već 40-ak grupnih i 10-ak samostalnih izložbi, ali i putovanje života – ekspedicija na Arktik, koja je rezultirala monumentalnim postavom Tamno bijela zemlja u Umjetničkom paviljonu.

NOVO LICE by ESPLANADE ZAGEB HOTELKarla Šekerija (Talia Model)

Iako tek nekoliko mjeseci članica modne agencije Talia Model, ova 16-godišnja odlična učenica iz Zagreba na prvu nas je osvojila svojim prodornim plavim očima i senzualnim usnama. Uz impozantnu visinu od 181 cm i savršene proporcije ovu mladu ljepoticu tek čekaju brojni modni izazovi i velika manekenska karijera!

NAJBOLJI MODELby FASHION & FRIENDSMatea Brakus (Colors Model Management)

Ova egzotična Splićanka sa samo 17 godina nova je zvijezda zadarske agencije Colors Model Management za koju se trgaju najpoznatiji svjetski dizajneri poput Versacea, Prade, Chanela, Valentina i Saint Laurenta, čije je revije nosila od Milana do Pariza. Uz brojne kamapanje i pojavljivanje na stranicama najprestižnijih svjetskih magazina njen prvi profesionalni angažman bio je snimanje modnog editorijala upravo za naš Elle prije nešto više od godine dana.

ELLE DECORATION-DIZAJN INTERIJERA by BANG&OLUFSEN: Studio Geci

Studio koji stoji iza bajkovite atmosfere slastičarske oaze Magnolia, luksuznog hotela Damianii u Omišu te niza atraktivnih interijera obiteljskih kuća i stanova, svoj uspjeh ponajviše zahvaljuje kreativnosti i upornosti osnivačice, kreativne arhitektice koja je sve poslovne i financijske aspekte posla dodatno brusila na dvogodišnjem MBA programu u Beču i Los Angelesu. Elle je osvojio njihov najnoviji projekt, duhoviti interijer novootvorenog boutique hotela Melegran u Rovinju, koji svojim i razigranim kolorizmom, zabavnim motivima i nježnim teksturama utjelovljuju besprijekoran stil arhitektice i vlasnice studia -Edite Geci.

TALENT GODINE by HP: Tihana Lazović

Sjajna uloga u Matanićevom Zvizdanu lansirala je karijeru multitalentirane Zadranke, koja je za svoju interpretaciju 2015. u Puli ovjenčana Zlatnom arenom, a godinu dana kasnije, u Berlinu, i prestižnom titulom European Shooting Star – jedne od deset najboljih europskih mladih glumaca. Ove godine na Puli se predstavila filmom Aleksi; redateljice Barbare Vekarić, iza nje je snimanje serije “Uspjeh” za HBO kao i nove sezone serije “Novine” koju je otkupio Netflix, a uskoro u kina stiže i njezin prvi inozemni film, drama “Just Like My Sun” talijanske redateljice Costanze Quatriglio. Pozitivna energija, snažan karakter i strastvena zaljubljenost u glumu već su je doveli daleko – no Tihanu Lazović tek čekaju zvjezdani vrhunci!

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO by MASTERCARD: Zlatka Mencl-Bajs i Jadranka Bačić

Profesorice Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, Jadranka Bačić i Zlatka Mencl-Bajs, svojom su golemom energijom, nesputanom kreativnošću i predanim radom u 40 godina odgojile i formirale 40 novih generacija studenata koji su obogatili i oplemenili domaću modnu, kulturnu i kreativnu scenu. Brojni dizajneri odjeće, tekstila, kostimografi, restauratori, stilisti i modni novinari upravo njima duguju ljubav i entuzijazam prema svom poslu koji su ove dvije jedinstvene dame nesebično dijelile sa studentima u sklopu svojih kolegija kreiranja odjeće i tekstila.

FASHION INFLUENCER by H&M:Lidija Lešić

Manekenka i dizajnerica, punokrvna influencerica čije nam se lijepo lice svakodnevno smiješi s kampanja brojnih domaćih brendova i društvenih mreža, svoj istančan ukus i osjećaj za lijepo svakodnevno nam dokazuje kreativnim, trendi i originalnim odjevnim kombinacijama. Njezin Instagram neiscrpno nam je vrelo modne inspiracije pa smo ove godine nagradu za Fashion Influencericu predali u ruke Lidiji Lešić.

Zahvaljujemo našim partnerima BMW Tomić&Co. , BAT,  H&M, HP, Bang&Olufsen, Lancome Paris, Acqua Colonia 4711, Jana, Franck, Esplanade Zagreb Hotel, Vivat Fina vina i Fashion&Friends koji su nam pomogli organizirati ovaj događaj za pamćenje.

Cijelu fotogaleriju pogledajte na ovoj poveznici.

Tekst: promo

Foto: Dražen Kokorić