Uz podršku svojeg vrijednog i maštovitog tima, Mirjana Mikulec, uredila je dnevni boravak SOS Zajednice mladih u Velikog Gorici te obogatila životni prostor mladih.

​'Jako mi je drago što sam bila dijelom ove akcije i što smo djeci omogućili ugodan i lijep zajednički prostor. Bio je to velik izazov, uključili su se mnogi partneri i iskreno se nadam da će im novi izgled prostorije uljepšati svakodnevicu', rekla je dizajnerica interijera Mirjana Mikulec koju su mladi objeručke dočekali.

Uzbuđenja i nestrpljenja u iščekivanju konačnog rezultata preuređenja nije nedostajalo, a kakvi su bili izrazi lica mladih kada su ugledali novi prostor za boravak, možete pogledati 1. listopada na RTL Televiziji u emisiji 'Sve u šest'.

dnevni-boravak-sos-zajednice-mladih-uredila-mirjana-mikulec

O SOS Zajednici mladih Velika Gorica

Djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik po završetku osmogodišnjeg školovanja i prelaska u srednju školu odlaze u Zajednice mladih, u Zagrebu ili Velikoj Gorici. O mladima u zajednici brinu odgajatelji koji su stručnjaci sa područja društveno humanističkih znanosti, a tijekom života u Zajednici potiče se samostalnost svake mlade osobe kako bi pri izlasku bili što spremniji živjeti svoje živote. Stoga mladi uz podršku odgajatelja obavljaju kućanske poslove, vode brigu o vrtu te se uče i spraviti pokoje jelo. Dvoje do troje mladih dijele sobu, a nakon vremena učenja najčešće se okupljaju u boravku. Druženja se odvijaju uz gledanje televizije, pečenje palačinki, 'surfanje' po internetu.

dnevni-boravak-sos-zajednice-mladih-uredila-mirjana-mikulec

Tekst: SOS Dječje selo Hrvatska

Foto: Darko Mihalić