Svojom kvalitetom Kikići se već duže vremena nalaze među najboljim i najaktivnijim dječjim zborovima u Hrvatskoj. To dokazuje i repertoar zbora od tristotinjak pjesama koji konstantno raste, osamnaest izdanih nosača zvuka kao i broj od više od 70 nastupa godišnje na različitim manifestacijama, koncertima i festivalima širom Hrvatske, ali i izvan nje. Dobitnici su brojnih priznanja i nagrada, a već treću godinu za redom pjesme Kikića redovito su vrlo visoko pozicionirane na Top listama dječje glazbe, a kao edukativan materijal koriste se u vrtićima i osnovnim školama širom Hrvatske kao i izvan nje. U tijeku je u izradi i njihov novi album.

Kikici

Veliki humanitarni koncert

Ove jeseni Kikići će svoj jubilarni rođendan proslaviti velikim humanitarnim koncertom koji će održati 27. 10. 2013. godine u 17 sati u Kino dvorani SC-a u Savskoj.

Za ulaz na koncert neće se prodavati ulaznice nego će svaki posjetitelj na koncert donijeti donaciju u vidu hrane, higijenskog ili školskog pribora za potrebite obitelji za koje se brinu Zagrebački humanitarci a koji će skupljene donacije odmah dostaviti onima kojima su namijenjene.

Također će na koncertu sudjelovati djeca iz nekoliko domova za djecu bez roditeljske skrbi što uobičajena praksa Kikića.

Kao gosti koncerta nastupit će Sanja Doležal, članovi dramske i plesne skupine Etno igraonice Budilica i Hrvatsko glazbeno društvo «Čarobna frula» iz Zagreba, zborovi prijatelji Mali Princ iz Mrkonjić Grada, Šareni vokali iz Sombora, udruga Vilibald, «Mali Mozart» Leon Korman te Leja Leutgeb pjevačka zvjezdica iz Slovenije. Očekuje se i nastup Danijele Martinović s kojom je zbor snimio pjesmu i video spot «Think pink» i sudjelovao u istoimenoj humanitarnoj akciji za udrugu «Krijesnica». Voditelj programa je Kristijan Ugrina-Kiki koji prati i podržava naše humanitarne projekte od samog početka djelovanja zbora.

VIDEO! "THINK PINK"

Dječji zbor Kikići broji stotinjak članova u dobi od 3-17 godina, a stariji članovi nastupaju i samostalno pod imenom Genijalci.

Tko želi prije koncerta slušati i naučiti pjesmice Kikića treba brzo poslati mail na urednistvo@roditelji.hr s naznakom Kikići. Na dar ćete dobiti CD Kikića "Rođendan"!

Pet sretnih dobitnika ćemo objaviti 21.10.