"Rikon je kulminacija festivala Mjesec fantastike u Rijeci održanog ove godine po prvi put, koji se već pokazao kao izuzetno uspješan. Ove godine na Rikonu imamo najbogatiji dosad program predavanja, a posebnu smo pažnju, uz program posvećen zanosti i žanrovskoj književnosti i filmu, posvetili domaćim studijima za razvoj računalnih igara" izjavila je Valentina Mišković, voditeljica projekta i tajnica Udruge 3. zmaj.

"Također smo pripremili poseban program za najmlađe u nedjelju, 12. listopada, uz lutkarsku predstavu, kreativne radionice i igre", istaknula je Mišković.

Program koji počinje u petak 10. listopada u 18 sati nudi predavanja, predstavljanja, kreativne radionice, tribine, nagradne igre i kvizove te izložbe na temu znanstvene fantastike, fantasyja, prirodnih i društvenih znanosti te umjetnosti.

Nedjelja, 12. listopad je dan posvećen mlađem uzrastu pa će djeca i njihovi roditelji moći potpuno besplatno uživati u programu koji započinje u 11 sati predstavom “Izgubljena priča: Ivica i Marica” Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

U nastavku programa koji traje do 14 sati održat će se besplatne projekcije crtanih filmova, origami radionica, likovna radionica te predstavljanje društvene igre "Utrka gusara".

Detaljne informacije i program konvencije dostupni su na web stranici: http://rikonrijeka.com

Rikon je konvencija fantastike koja se u Rijeci održava od 1997. godine, a samo je dio aktivnosti kojim udruga 3. zmaj promovira fantastiku u književnosti, filmskoj i likovnoj umjetnosti na području Rijeke i okolice.

Vikend ulaznica (petak i subota) iznosi 40 kuna, za kostimirane posjetitelje 20 kuna, a u nedjelju je ulaz besplatan. Za mlađe od 14 godina ulaz je besplatan sve dane.

Detaljan opis dječjeg programa potražite na http://rikonrijeka.com/program-2014/djecji-program/

Sponzori: HBO, Fantastic Zagreb, Lumen izdavaštvo, Algoritam, KTP, Carta Magica

Rikon se održava potporu Odjela za kulturu Grada Rijeke te Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.