Za djecu se i ove godine nudi poseban program za vikend. Projekcija prvog turskog lutkarskog filma „Rimovci i Zimovci“ čeka djecu 21. i 22.05. u 11 sati u dvorani Müller kina Europa. Nakon projekcije filma, za djecu će biti organizirana besplatna radionica na kojoj će u raznim tehnikama moći za sebe i prijatelje izraditi predmete sa turskim simbolima.

Rio i Zimo dva su grada između kojih se nalazi mala pustinja. Stanovnici obaju gradova već su dugo udaljeni jedni od drugih, ispunjeni međusobnom mržnjom i strahom. Jednog dana dva prijatelja iz Rimoa, Bizdik i Minik, odluče se za malu avanturu u pustinji. U međuvremenu obitelj iz grada Zimoa uživa u pikniku u pustinji sa svojom kćerkicom i jajetom u kojem je njezin budući brat. Njihov je piknik naglo prekinut, a oni izgube jaje. Bizdik i Minik nađu malog zimovca i traže pomoć od bake Ča-ča. Događaji, koji će uslijediti, promijenit će živote ova dva neprijateljska grada.

djecji-film-i-radionica-na-tjednu-turskog-filma

Nermin Er i İsmet Kurtuluş zajedno su režirali ovaj prvi turski lutkarski film. Nermin Er diplomirala je na Sveučilištu lijepih umjetnosti Mimar Sinan u Istanbulu. Kiparica je i radi kao dizajnerica likova na raznim reklamnim projektima te za razne TV kuće. İsmet Kurtuluş  trenutno radi u Istanbulu kao redatelj reklama. Od 2002. godine napisao je i režirao nekoliko dokumentarnih i kratkih filmova, kao i glazbenih spotova.

Ove godine prije svakog filma prikazat će se i kratki filmovi koji su prikazivani i nagrađivani na raznim festivalima.

Ulaz na sve projekcije Tjedna turskog filma je besplatan. Radionica za djecu je također besplatna.

Više informacija o Tjednu turskog filma možete pronaći na internetskoj stranici www.turski-film.com i na Facebook stranicama Tjedan turskog filma.

djecji-film-i-radionica-na-tjednu-turskog-filma

Tekst i foto: press