Dječji festival plesa Kliker i Life Long Burning međunarodna koreografska konvencija uskoro u Zagrebu

Zagreb je od 23. do 26. 10. 2019. domaćin Međunarodne plesne konvencije u okviru EU projekta Life Long Burning, koja se po prvi put održava u Hrvatskoj. Cilj konferencije je upoznati profesore, pedagoge i umjetnike s umjetničkim i edukacijskim trendovima na području suvremenog plesa za djecu i mlade. Dijelimo i besplatne ulaznice za tri plesne predstave!

Susret plesnih stručnjaka iz više europskih zemalja, paneli kao i stručna predavanja osvijestit će važnost plesa za razvoj djece, kao i potrebu uvođenja plesa kao predmeta u škole, uz suradnju s profesionalnim umjetnicima i kazalištima. Program uključuje 5 predstava za djecu, 2 stručna seminara, 2 predavanja na temu suvremenog plesa djece i mladih, 2 okrugla stola i 1 start-up prezentaciju.
Organizator događanja je Plesni centar Tala kojeg vode Larisa Lipovac Navojec i Tamara Curić. Naime, njihov je cilj da ples i pokret postanu dostupni svakom djetetu kao dio odgoja. Dokazano je da ples i pokret potiču zdrav tjelesni razvoj, razvoj inteligencije, kreativnosti i samosvjesnosti, a djeluju i na smanjenje inertnosti i nasilja.

Tamara Curić i Larisa Lipovac Navojec

Osim spomenute konvencije održat će se zagrebačka edicija Kliker dječjeg festivala plesa, pokreta i igre. Polaznici zagrebačkih vrtića i škola sudjelovat će u interaktivnim predstavama i dodatnim radionicama, a dječje plesno kazalište ovaj put dolazi k njima. Tako će djeca u dječjem vrtiću Izvor uživati u predstavi Misli u boji, a školarci OŠ Ivana Gundulića u premijeri predstave Polygon Larise Lipovac Navojec. Ova plesna umjetnica, koreografkinja i plesni pedagog obilježava i 25 godina rada. Osim zatvorenih predstava u vrtiću i školi, održat će se i predstave za građanstvo u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Kulturnom centru Travno i Plesnom centru Tala. Zadnjeg dana Festivala, u subotu 26. 10. i Zrinjevac postaje velika rasplesana pozornica na koju su svi dobrodošli.

Kako do besplatnih ulaznica za predstave?

Za vas smo osigurali 2 puta po dvije ulaznice (ili 1 x 4, za četveročlanu obitelj) za svaku od sljedeće tri predstave. Kako biste ih osvojili, samo budite brzi. Pošaljite svoje podatke (ime, prezime, ime djeteta i koliko je godina) te kontakt broj mobitela, zajedno s nazivom predstave koja vas zanima na naš mejl urednistvo@roditelji.hr i na mejl ćemo vas obavijestiti ako ste ih osvojili. Sretno!

Predstave za djecu:

1. Kronografija dualizma (10+), srijeda 23. 10. 2019. u 19 sati, Zagrebačko kazalište lutaka (Ulica baruna Trenka 3, Zagreb)

Iako ime zvuči kompleksno i ozbiljno, riječ je o izvedbi namijenjenoj klincima koji su u potrazi za samim sobom i svojim položajem u društvu u odnosu na vršnjake, prijatelje, roditelje i okolinu. Izvedba kombinira hip-hop kao urbani sa suvremenim plesom i stvara novu plesnu formu – hip-hop kazalište.

2. Sinovi (8+), petak 25. 10. 2019. u 10 sati, Kulturni centar Travno (Ul. Božidara Magovca 17, Zagreb)

Till i Jaša Frühwald, dvije generacije, otac i sin – kako na pozornici, tako i u stvarnom životu – kreću u potragu za onim što čini njihov odnos, kopajući dublje no što bi to uobičajene obiteljske veze diktirale. Što bi sin mogao i trebao naučiti od svog oca te kakav mu je uzor potreban kao mladiću koji raste i razvija se? Kako i kada dječak postaje muškarcem, ili muškarac ocem te što "biti otac" uopće znači?

3. Patka, smrt i tulipan (6+), subota 26. 10. 2019. u 10 sati, Kulturni centar Travno

Patku je već dulje vrijeme pratio čudan osjećaj. Kao da je netko promatra, kao da joj je netko blizu. Onda se napokon pojavila pred njom - Smrt. No Patka još nije spremna, a ni Smrti se baš ne žuri. Zajedno provode ljeto, kupaju se u jezeru, sjede na stablu ili na livadi, razgovaraju i zajedno šute. Smrt doživljava iskreno prijateljstvo i čaroliju života. Ali jesen se bliži, tada i Patka mora poći na svoje posljednje putovanje…

Prema motivima dječje slikovnice "Patka, Smrt i Tulipan" Wolfa Erlbrucha. Kako pronaći pravi način i govoriti o pitanju smrti, koje u jednom trenutku neizbježno postavi svako dijete.

Detaljnije o predstavama i stručnom programu pogledajte na https://klikerfestival.com/program-zagreb/

 

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: , , , ,

Pročitajte i:

Kamo za vikend? U Osijek, na Sajam vjenčanja!

Dođite ovaj vikend na Sajam vjenčanja Osijek powered by Portanova! Otkrijte trendove u vjenčanjima, doznajte…

Egzotična zima s zanimljivim programom o grabežljivcima u ZOO vrtu grada Zagreba

Ovaj vikend u Zoološkom vrtu grada Zagreba počinje Egzotična zima – edukativni program koji svaki…

Besplatna radionica brzog čitanja i mudrog učenja

Želite li naučiti tehnike brzog čitanja? Želite li bolje razumjeti ono što pročitate? Želite li…

Nasmijte se do suza na predstavi 'Kod kuće je najgore'

Veliki hit prema djelu E. Kishona "Kod kuće je najgore" ponovno na daskama Knapa! I…