Andersonova poznata bajka ovdje je ispričana s gledišta maloga Graškića. U priču su uvedena i dva nova lika iz sadašnjosti – Kuki, kuhar i plemenita Brižit, koja zbog velike «rupe u želucu» mora jesti svakih pola sata. Kako je došlo vrijeme za novi obrok, kuhar se požurio skuhati rizi-bizi, i iz konzerve je pritom ispalo jedno zrno graška. Bio je to onaj stari grašak, koji je prošao sve i svašta – od sušenja, zimnice, pa sve do posljednje mode – konzerviranja; onaj grašak na kojemu je spavala kraljevna. Da, upravo je on taj koji je dokazao da je kraljevna prava. Na koji način? Kako grašak može biti tako važan?

To će dokazati ova priča, jer svako biće na planeti, pa i najmanje, ima svoju priču i jednaku važnost kao i sva ostala bića, samo ga treba poslušati. Nešto tako maleno poput zrnca graška, može promijeniti ne samo trenutak, već i cijelu povijest, te imati važnu ulogu na ovome svijetu.

djecja-predstava-grasak-na-zrnu-kraljevne

Ekipa predstave:

Produkcija: Tvornica Lutaka

Tekst: prema H. C. Andersen  - Petra Radin i Anica Tomić

Režija: Anica Tomić

Scenografija: Matija Šantić i Mario Mišković

Lutke: Matija Šantić i Dijana Mijić

Glazba: Mihael Nikolić

Koreograija i pokret: Nikica Viličić

Kostimi: Dijana Mijić

Svjetlo: Alen Marin/Zdenko Trandler

Predstava je dobila 4 nagrade na festivalu Pozorište Zvezdarište u Beogradu - nagrada za najboljeg glumca (Mario Kovač), za glumicu festivala (Petra Radin), najbolju scenografiju (Matija Santić i Mario Mišković) te 3. nagradu dječjeg žirija.

Više informacija o ulaznicama na tvornica.lutaka@gmail.com ili www.tvornicalutaka.hr

djecja-predstava-grasak-na-zrnu-kraljevne

Tekst i foto: Tvornica lutaka