Ovaj sport je zabavan i zanimljiv, a osim kondicije jača memoriju te zahtijeva i potiče sposobnost dobre orijentacije u prostoru, kao i dobro čitanje i snalaženje na karti. Vrlo je popularan i masovan u nordijskim zemljama pa pojedina natjecanja sakupe i po nekoliko desetaka tisuća natjecatelja kao natjecanje Oringen u Švedskoj: http://www.oringen.se/

Natjecanje će se održati 30. svibnja kod Agronomskog fakulteta u blizini parka Maksimir s prvim startom u 16.30 sati. Start dječje utrke je u 17:30 sati, a prijave za istu su do srijede 27. svibnjau 20 sati na email adresu: fabcini@yahoo.com ili preko online servisa: http://www.orienteeringonline.net/CompetitionBasicInfo.aspx?CompetitionID=2242.

Prijave su moguće i na dan natjecanja, ukoliko bude slobodnih mjesta.

Natjecanje će se održati bez obzira na vremenske prilike, a djeca se mogu kretati po stazi u pratnji roditelja ili odgovorne osobe. Također, tijekom cijelog natjecanja djeca moraju biti nadzirana od roditelja ili odgovorne osobe.

Kategorije u koje se djeca prijavljuju su: MŽ7, djevojčice i dječaci rođeni 2008. i kasnije, te MŽ10, djevojčice i dječaci rođeni 2005. i kasnije. Želite li da vaše dijete sudjeluje u utrci, za njega ćete na startu platiti 20 kuna.

Startne liste biti će objavljene u petak 29. svibnja na stranicama kluba. Dodatne obavijesti možete potražiti na:

http://www.ok-maksimir.hr/

https://www.facebook.com/okmaksimir

Kontakt: fabcini@yahoo.com; 098 93 88 719

Svi mali natjecatelji dobivaju medalju!

djecja-orijentacijska-trka-u-zagrebu

Tekst i foto: Orijentacijski klub Maksimir