Svakodnevno poduzeća snažno utječu na djecu na niz izravnih i neizravnih načina. Djeca su potrošači proizvoda i usluga, ona su uzdržavani članovi obitelji zaposlenika, članovi zajednica u kojima poduzeća djeluju, a i sama će jednoga dana biti zaposlenici i poslovni čelnici. Usprkos tome, većina poduzeća u Hrvatskoj tek treba prepoznati na koje sve načine ona sama utječu na djecu i njihova prava te što taj utjecaj znači za poslovni sektor i održivi razvoj društva u cjelini.

Govornici na konferenciji su istaknuti predstavnici javnog i poslovnog sektora: Renata Margaretić Urlić, savjetnica predsjednice Republike Hrvatske za društvene djelatnosti i mlade, Majda Burić, državna tajnica, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj, Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca, Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić, redoviti profesor Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska.

djeca-su-nas-najvazniji-posao

Poseban gost konferencije je Ishmael Beah, UNICEF-ov ambasador dobre volje te međunarodnopriznati autor knjigaA Long Way Gone, Memoirs of a Boy Soldier i Radiance of Tomorrow, A Novel. Nekadašnji dječak vojnik u Sierra Leoneu iza sebe ima nevjerojatnu životnu priču, koju će u inspirativnom govoru podijeliti sa sudionicima konferencije.

Prijave za konferenciju primaju se na partnerstva@unicef.hr. Sudjelovanje na konferenciji ne naplaćuje se, a broj mjesta je ograničen.

Tekst i foto: UNICEF