Festival će se održati 2. 11. 2019. u KD Vatroslava Lisinskog. Festival već godinama okuplja djecu iz cijele Hrvatske koja se predstavljaju u tri kategorije - likovnoj, literarnoj i glazbenoj. Za likovnu i literarnu kategoriju prosudbena povjerenstva sastavljena od uvaženih pisaca, lektora, slikara, kipara, urednika itd... odabiru dječje radove - slike i pjesme na zadanu temu, a u glazbenoj kategoriji predstavljaju se dječji zborovi s novokomponiranim izabranim dječjim pjesmama.

GLAZBENI DIO podrazumijeva odabir novih kvalitetnih dječjih pjesama među prijavljenim radovima i njihovo izvođenje na pozornici Velike dvorane KD Vatroslava Lisinskog. Navedene pjesme bit će objavljene na Festivalskom CD-u, tekstovi u Zborniku Festivala. Notni zapis pjesama bit će objavljen u Notnom izdanju u okviru Zbornika.

LIKOVNI DIO posvećen je izboru slika učenika osnovnih škola koje će biti izabrane među 300-tinjak radova pristiglih na Natječaj Festivala. Izabrane slike bit će uramljene i izložene u predvorju Velike dvorane KD Vatroslava Lisinskog. Autori nagrađenih radova će se družiti na Okruglom stolu sa slikarima i kiparima prije festivalskog koncerta.

LITERARNI DIO odnosi se na uži izbor poetskih radova učenika osnovnih škola, odabranih među radovima pristiglim na Natječaj Festivala. Dječja poezija bit će objavljena u Zborniku Festivala i predstavljena na Okruglom stolu u predvorju Velike dvorane, prilikom druženja djece s

književnicima i piscima.

djeca-s-nestrpljenjem-ocekuju-26-hrvatski-djecji-festival

Ove godine događanje počinje u popodnevnim satima u predvorju Velike dvorane Vatroslava Lisinskog, gdje će se na okruglim stolovima čitati dječja poezija te će biti izložene uramljene dječje slike, a sve će kulminirati velikim koncertom u 17 sati u Velikoj dvorani. Na velikom koncertu predstavit će se 24 zbora iz cijele Hrvatske s njihovim plesnim skupinama, Baletni studio Edite Cebalo, a kao i do sada bit će uručeno Priznanje za poseban doprinos dječjoj glazbi - ove godine skladateljici Nataliji Banov. Dosadašnji laureati su bili maestro Pero Gotovac, Arsen Dedić, Branko Mihaljević, Jovica Škaro, Ratko Pogačić...

djeca-s-nestrpljenjem-ocekuju-26-hrvatski-djecji-festival

Tekst i foto: press