Počeli su upisi u Divlje ljeto u Zoo vrtu koje je osmišljeno kako bi se djeci tijekom ljetnih praznika približili poslovi timaritelja, istraživača i prirodoslovaca.

Kroz cjelinu Mladi timaritelji polaznici će moći naučiti kako čistiti nastambe, osmišljavati zadatke i pripremati ljetne poslastice za životinje. Pravi timaritelji koji svoj posao smatraju jednim od najljepših na svijetu, podučit će ih kojim poslasticama razveseliti medvjede, morske lavove, kapibare i zmije.

divlje-ljeto-u-zoo-vrtu

Cjelina Divlji vrt djeci će otkriti kako dvorišta, parkovi i vrtovi vrve malim životinjama. U sklopu nje mališani će postavljati kućice za puževe, ptice i ježeve te hotele za kukce. Dotaknut će se i flore, pa će izrađivati herbarije te proučavati godove i koru stabala.

Istraživačku strast rasplamsat će im i Dnevnik istraživača. Posebnom će kamerom istraživati podzemne tunele merkata, a pune ruke posla imat će i oko izrade lumbrikarija za gujavice.

Za razbibrigu tu su zabavne igre te kvizovi, a na kraju programa djeca dobivaju diplomu Zoo istraživača.

divlje-ljeto-u-zoo-vrtu

Divlje ljeto program je namijenjen djeci od završenog 2. do završenog 6. razreda. Održava se tijekom ljetnih praznika - od 22. lipnja do 4. rujna. Djeca su u Zoološkom vrtu grada Zagreba šest sati dnevno pet dana tjedno - od ponedjeljka do petka. Program se održava u dvije smjene - prva počinje u 8, a druga u 14 sati. Svaku skupinu koja može imati između 10 i 24 polaznika, vode po dva edukatora.

Cijena programa je 450 kn što, među ostalim, uključuje užinu, slasticu te vodu.

divlje-ljeto-u-zoo-vrtu

Tekst i foto: Zoološki vrt grada Zagreba