Debela već deset godina u Maloj sceni i poziva vas na svečanu rođendansku izvedbu

Mala scena vas poziva na rođendansku izvedbu koja će se održati u subotu (10. veljače) s početkom u 17 sati, u Maloj sceni! Nakon predstave družit ćete se uz tortu i autorski tim!

U današnje se vrijeme, u doba kada vladaju tehnologija, ekrani i internet, rijetko koje kazalište može dičiti dugovječnim životom predstave. Predstava Debela izvedena je preko 400 puta, igra cijelo jedno desetljeće! Osim što bez dlake na jeziku progovara o problemima tinejdžera o kojima se često šuti, oduševljava djecu i mlade svojim britkim i inteligentnim smislom za humor.

Da Debela ne zastarijeva, već živi s novim generacijama, dokazuje i činjenica kako je istoimeni roman Silvije Šesto uvršten na top listu najčitanijih hrvatskih knjiga za mlade. Krase ga i brojna vrijedna priznanja kao i nagrada Ivana Brlić Mažuranić, a nalazi se i na Časnoj Listi IBBY kao predstavnik Hrvatske u društvu stotinu najljepših knjiga za djecu i mlade svijeta. Naslov je na popisu lektire za osmi razred, a predstava zaslužuje biti i na popisu obaveznih izlazaka na kojima ćete uživati u kazalištu.

 

 

Kad smo prije deset godina pripremale predstavu o pametnoj djevojčici Ladi, nas tri "mame" Silvija Šesto, Vitomira Lončar i ja nismo ni u snu mogle pretpostaviti da će ona do svoje desete godine dospjeti tako daleko i da će stvarati nove i nove prijatelje u publici svih uzrasta. Htjele smo, zajedno s ostalom "rodbinom", a očito i uspjele, da ona sa svojom ekipom kroz glazbeni žanr te izuzetno duhovit, ali i ironičan tekst ukaže na sve ozbiljnije probleme iz života tinejdžera. Naša draga Debela je tako i pomogla mnogima da preko njezine priče shvate koliko je važno usprotiviti se konzumerističkom načinu života i nametnutim standardima ljepote s naslovnica časopisa. A usto i koliko problemi u prehrani mogu biti pogubni po život i utjecati na cijelu obitelj. Drago mi je da je brojna publika koja ju je vidjela i čula, a ponajviše ona tinejdžerska, u njoj prepoznala mnoge svoje probleme te da ih predstava zabavlja, ali i potiče na razmišljanje. Ponosne smo na našu Ladu i na to kako se dobro nosi s "teškim" nadimkom koji joj tako dobro stoji. Neka joj je sretan rođendan, vidimo se i na dvadesetom!, zaključila je redateljica Snježana Banović kojoj je ovo bila prva u nizu uspješnih suradnji s Malom scenom.

Prilikom održavanja praizvedbe (veljača 2008.), nitko nije slutio kako će upravo Debela obilježiti cijelo desetljeće Male scene za mladu publiku. Iako se u posljednjih 10 godina izmijenilo 15 glumaca koji su ostavili trag u predstavi, od prvog dana pa do danas Zlatka i dalje utjelovljuje – Luka Juričić!

Sjajan autorski tim još čine i scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Dženisa Pecotić koreografkinja Zagorka Živković, pomoćnik producentice Marko Sušac, fotografkinja Irena Sinković, producentica Vitomira Lončar, dok su prvu glumačku postavu činili – Ana Begić (nagrađena za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu) Iva Mihalić, Igor Kovač i Luka Juričić. S godinama su se pridružili Lana Gojak, Lukrecija Tudor (tri Lade!), Maja Katić, Anja Matković, Filip Lozić, Marko Hergešić, Petar Atanasoski, Ivan Grčić, Paško Vukasović, Kruno Bakota i Davor Kovač. Ovom prilikom zahvaljujemo svim glumcima koji su učinili našu Debelu tako popularnom predstavom!

 

Tekst i foto: press

 

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Sesvetski gimnazijalci pozivaju tinejdžere na besplatnu predstavu

Dramska skupina 'Kaos' Gimnazije Sesvete u utorak, 9.…

Stiže 300. izvedba Bum Tomice

U subotu 25. ožujka u 17 sati u…

Pročitajte i:

Kamo za vikend? U Osijek, na Sajam vjenčanja!

Dođite ovaj vikend na Sajam vjenčanja Osijek powered by Portanova! Otkrijte trendove u vjenčanjima, doznajte…

Egzotična zima s zanimljivim programom o grabežljivcima u ZOO vrtu grada Zagreba

Ovaj vikend u Zoološkom vrtu grada Zagreba počinje Egzotična zima – edukativni program koji svaki…

Besplatna radionica brzog čitanja i mudrog učenja

Želite li naučiti tehnike brzog čitanja? Želite li bolje razumjeti ono što pročitate? Želite li…

Nasmijte se do suza na predstavi 'Kod kuće je najgore'

Veliki hit prema djelu E. Kishona "Kod kuće je najgore" ponovno na daskama Knapa! I…