JEDAN DAN – Kašmir Huseinović

Slonić Fedor svoje dane provodi sa mamom slonicom i sestrom Mašom. Svatko od njih ima svoje zadatke i dužnosti koje svakodnevno obavlja. Fedor najviše voli kad je lijepo vrijeme jer se onda može igrati vani. Što sve čeka ovaj trojac od trenutka kada ujutro ustanu iz kreveta, pa sve dok navečer opet ne legnu u isti, otkriva slikovnica “Jedan dan”.

Uvez: Meki

Broj stranica: 24

darujemo-vam-tri-nove-slikovnice-izdavaca-djecja-knjiga

JAN IZ BAJKE - Kašmir Huseinović, Andrea Petrlik Huseinović

Jan iz bajke priča je o dječaku Janu koji je kao i mnoga djeca žrtva vršnjačkog nasilja, pa da bi pobjegao od dječaka koji ga ismijavaju i od ljubavnih jada, jer ga Ana u koju je zaljubljen uopće ne primjećuje, bježi u svijet bajki, misleći da je likovima u bajkama sve lako.

No tu se susreće sa strašnim zmajevima, vješticama, čarolijama i shvaća da i u bajkama postoje problemi kao i u pravom životu i da se s problemima treba suočiti, a ne pred njima zatvarati oči.

Uvez: Meki

Broj stranica: 24

darujemo-vam-tri-nove-slikovnice-izdavaca-djecja-knjiga

KAD BIH IMAO VREMEPLOV - Kašmir Huseinović, Andrea Petrlik Huseinović

Kad bih imao vremeplov zabavna je priča o jednom dječaku kojem je glava često bila u oblacima.

Više su ga zanimali daleki svjetovi, roboti, svemirci i razna istraživanja nego škola.

Svaki dan je sanjao kako bi lijepo bilo imati vremeplov. I odjednom se dogodilo nešto neobično, našao se među dinosaurima, zatim u kamenom dobu, pa se malo vozio prvim cepelinom, da bi sljedeći trenutak hodao po Mjesecu. Sanjao je kako će posjetiti Mars, Jupiter, Saturn ili možda čak neke druge galaksije…

Ali kad se probudio, bilo je vrijeme za buđenje, pranje zubi, oblačenje i odlazak u školu.

Uvez: Meki

Broj stranica: 20

darujemo-vam-tri-nove-slikovnice-izdavaca-djecja-knjiga

Darujemo od svake slikovnice po dva primjerka!

Najbržih šest čitatelja koji nam se sa svojim podacima jave na mejl urednistvo@roditelji.hr s naznakom "Djecja knjiga" i koji nisu u posljednje vrijeme ništa kod nas osvojili, osvojit će jednu od ove tri simpatične slikovnice! Sretno! Navedite u mejlu koja vam je slikovnica prioritet, ako postoji.

Dobitnici slikovnica:

  1. Andreja Galetić iz Zagreba: Kad bih imao vremeplov
  2. Ana-Marija Trepšić Bernat iz Zagreba: Kad bih imao vremeplov
  3. Petra Đođo iz Sesveta: Jan iz bajke
  4. Lovro Gombač iz Siska: Jan iz Bajke
  5. Aleksandra Samardžić iz Velike Gorice: Jedan dan
  6. Paula Pribanić iz Rijeke: Jedan dan

Svi koji ne uspiju osvojiti slikovnicu, mogu posjetiti ovogodišnji Interliber u Zagrebu od 8 do 13. studenog gdje ih u paviljonu 5, na štandu 10 D čekaju slikovnice i ostala razna izdanja Dječje knjige poput rokovnika, bilježnica i sl. po sajamskim cijenama.

Tekst i foto:www.djecjaknjiga.hr