David Walliams u trenu je zavladao svijetom dječje književnosti. Trenutno je jedan od najčitanijih pisaca dječje književnosti ne samo u Velikoj Britaniji, već u cijelom svijetu. Njegove su knjige prevedene na četrdesetak jezika, a samo je u Velikoj Britaniji prodano više od jedanaest milijuna primjeraka. Walliamsove su romane kritičari ovjenčali nenadmašenim lovorikama, a nebrojeni ga recenzenti uspoređuju s njegovim najvećim uzorom, Roaldom Dahlom.

Najgora djeca na svijetu

Ponovo će djecu razveseliti novi uradak ovog najomiljenijeg svjetskog autora za djecu. Stiže deset užasnih likova i deset nestašnih priča, svakidašnjih i neobičnih, u prekrasnoj ilustriranoj verziji!

Pet zločestih dječaka i pet groznih djevojaka pokazat će kamo to loše ponašanje odvodi. Ovu nadasve neobičnu zbirku zlih, smiješnih, ukusno nestašnih priča ilustrirao je umjetnički genij Tony Ross. David i Tony također su surađivali na šest Davidovih nevjerojatno uspješnih dječjih romana − Mali milijarder, Banditska bakica, Bljakburger, Zla zubarica, Tetka probisvjetka i Djedov veliki bijeg.

darujemo-vam-dvije-nove-knjige-najpopularnijeg-komicara-pisca-za-djecu

Pravo je vrijeme da otkrijete priče o djeci koja imaju loše navike u svakodnevnom životu, a autor ih dovodi do apsurda i na taj način usmjerava prema dobrom ponašanju.

Izdavač: Mozaik knjiga

Broj stranica: 261

Cijena: 99 kn

Zmija u mojoj školi

Iz pera istog pisca stiže još jedna urnebesna i razdraganozločesta slikovnica neobična naziva Zmija u mojoj školi.

Miranda je divna i vrlo neobična djevojčica. Ima poprilično neobična ljubimca – zmiju Penelope. Na dan prezentacije kućnih ljubimaca u školi, Miranda će povesti i svog ljubimca. Ravnateljica škole, gospođica Bloat, smatra da zmijama nije dopušteno biti u školi. Penelope, s druge strane, ima svakakve ideje, a upravo će one dan pretvoriti u kaos.

Knjige Davida Walliamsa sadržavaju najvažnije elemente za dječji užitak u čitanju: smiješne su, inteligentne su i djeca ih vole. Tony Ross dosada je vjerno pratio ovog majstora dječje priče svojim ilustracijama, pa tako ni ova priča nije iznimka.

Broj stranica: 34 Cijena: 79 kn

darujemo-vam-dvije-nove-knjige-najpopularnijeg-komicara-pisca-za-djecu

www.mozaik-knjiga.hr

Po jedan primjerak ovih djela osvaja čitateljica ili čitatelj koji se prvi javi sa svojim podacima na urednistvo@roditelji.hr s naznakom naziva djela koje želi osvojiti (u subjectu). Nepotpuni mejlovi ne ulaze u odabir.

Knjigu Najgora djeca na svijetu osvojila je Zvjezdana Badalić iz Novske, a Zmiju u mojoj školi Ivana Vazgeč iz Rijeke. Čestitamo!

Tekst: press, I.T. Foto: https://www.worldofdavidwalliams.com, Mozaik knjiga