Nekoliko je mjeseci prošlo otkad je Abraham Talley u londonskim tunelima pokušao ubiti Williama kako bi iz njega izvukao sav luridij i time pojačao vlastitu snagu. Abraham je sada zaleđen na dobro čuvanom mjestu, djed je ponovno nestao, a Williamov život, čini se, polako poprima obrise normalnog. Samo prividno. Jer njegov ga Institut ponovno treba, a William se neće moći othrvati njegovu pozivu, ma koliko se sam sebi doimao nedoraslim situaciji.

U Tajnom portalu William Wenton poprima karakteristike uzora čijem dostizanju svaki mladi čitatelj može težiti i s čijim se djelovanjem i unutarnjim dvojbama i sam može poistovjetiti. William je pametan i snalažljiv, gotovo briljantan dječak, no njegova hrabrost i odvažnost izviru upravo iz njegove dječačke prestrašenosti i sposobnosti suočavanja sa strahom. I on se, kao i mnogi na pragu odrastanja, susreće s unutarnjim dvojbama o vlastitom postojanju i porijeklu shvaćajući naposljetku kako nije bitno od čega smo izgrađeni sve dok se tim materijalom koristimo kako bismo činili dobro. Izbor je, naposljetku, uvijek na pojedincu.

Nagrađivani norveški redatelj i pisac Bobbie Peers u ovom je serijalu zadržao ponešto od dinamike i napetosti svojstvene njegovu izvornom izražajnom obliku. Brzim, gotovo filmičnim scenama te dinamičnom, vrlo protočnom i lako pamtljivom radnjom Peers će zadržati pažnju svakog čitatelja ispunjavajući pritom očekivanja svih, pa i onih najzahtjevnijih čitatelja.

Stvorivši serijal o Williamu Wentonu, Bobbie Peers stvorio je napetu slagalicu, svojevrstan spoj Da Vincijeva koda, X-Mena i serijala o Harryju Potteru, čijim se rješavanjem mladi čitatelji na mala vrata uvode u svijet odraslih, spoznavaju sebe i svijet oko sebe te uče kako u svijetu suludih promjena ostati svoji. Ovim je serijalom Peers postigao gotovo nemoguće: mladim je čitateljima približio znanost pretvarajući njihova najdražeg junaka u znanost samu.

darujemo-dvije-novoizasle-knjige-bobbie-peers-tajni-portal

Izdavač: Ljevak

Cijena: 109 kn

Dvoje najbržih naših čitatelja ili čitateljica koji se jave s osobnim podacima na urednistvo@roditelji.hr s naznakom "Tajni portal" osvojit će po jednu knjigu istoimenog naziva. Sretno!

Tekst i foto: press