Nova školska godina samo što nije počela pa tako i dramski studio Teatra Tirena uskoro počinje s radom. Dvije subote za redom, 5. i 12. rujna u prostoru Teatra Tirena u Kačićevoj 6a održat će se Dani otvorenih vrata na kojima se može pogledati kako se u Tireninom dramskom studiju radi.

Dan otvorenih vrata obje subote započinje s jutarnjim uličnimperformansima na Cvjetnom trgu, Trgu bana Jelačića, Zrinjevcu i Glavnom kolodvoru. U popodnevnim satima će se u Teatru Tirena održati ogledni satovi i upisi za djecu.

16:00 - 17:00; predškolski uzrast

17:00 - 18:00; 1. - 4. razredi OŠ

18:00 - 19:00; 5. - 8. razredi OŠ

Osim u subotu 5. i 12. rujna od 16:00 do 19:00 upisi u sve dramske grupe održavat će se svaki dan od ponedjeljka do petka (7. - 11. rujna) u Kačićevoj 6a od 11:00 do 13:00 i od 17:00 do 19:00.

U Tireninom dramskom studiju djeluje 17 dramskih grupa, od predškolaca do studenata. Djeca i mladi iz Tirene sudjelovali su na Europskim dramskim susretima u Finskoj, Rusiji, Mađarskoj, Belgiji, Turskoj, Velikoj Britaniji i Švedskoj, a predstava Tirenine studentske dramske grupe proglašena je najboljom amaterskom predstavom u Hrvatskoj.

U dramskim grupama djeca i mladi razvijaju govorne sposobnosti, izražajnost i samopouzdanje, upoznaju se s dramskim stvaralaštvom i kazalištem. Dramski odgoj je izuzetno koristan za razvoj osobnosti. Djeca postaju slobodnija, uče komunicirati, raditi u grupi, poštovati tuđe mišljenje i izboriti se za svoje. Kroz igru se razvijaju kreativnost i mašta. Detaljne informacije o dramskom studiju, lokacijama i terminima dramskih grupa mogu se naći na Tireninoj web straniciwww.tirena.hrTekst i foto: Teatar Tirena