Sajam je posvećen različitim sektorima industrije ljepote: parfumerija i kozmetika, prirodni preparati, zdravlje, ambalaža, kozmetički i Spa saloni, kosa, nokti, modni accessories, a od ove godine u suradnji s Orlando Fitness Gupom, isti je nadopunjen novim, drugačijim i bogatijim sadržajima iz područja fitnessa!

Integracijom ova dva sadržaja koja su na europskom tržištu vrlo povezana otvaramo regionalna vrata suradnje između zdravlja, tjelovježbe i estetike. I to upravo iz razloga što svake godine nastojimo uvesti zanimljive i nove, svježe i kreativne sadržaje koji će ga izdvojiti kao mjesto koje se ne zaobilazi, bilo da ste profesionalac ili naprosto želite saznati sve novosti koje nudi industrija ljepote i fitnessa, a usput se želite dobro zabaviti i osjećati posebno i zdravo.

Sinergija zdravlja, njege i ljepote si tjelovježbe svakako pruža suvremenu platformu koja će proširiti vidike korisnika, dati novu energiju i vinuti nas u nove uspjehe.

DANI LJEPOTE&FITNESSA

Dani ljepote&fitnessa održavaju se u paviljonima 6, 7, 7a i u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Izlagat će 215 izlagača iz 20 zemalja.

Zemlje sudionice: Australija, Austrija, Belgija, Češka, Finska, Francuska, Hrvatska, Italija, Izrael, Kanada, Lihtenštajn, Norveška, Njemačka, Poljska, SAD, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švicarska, Velika Britanija i Sj. Irska.

DANI LJEPOTE

Industrija ljepote i način kako ona utječe na naš doživljaj lijepog neprekidno se mijenja. Utjecaj javnosti i magnetski privlačnih kampanja koje kreiraju nove trendove nameću nam kulturu življenja i daju uvijek nove mogućnosti za postizanje osobnog ispunjenja.

Dani ljepote mjesto su mogućnosti za nova saznanja i nove vidike, korisne upute i informacije koje će prisutni stručnjaci rado podijeliti sa posjetiteljima.

Sajam je namijenjen kako širokoj publici tako i profesionalcima koji na sajmu izmjenjuju iskustva, ostvaruju kontakte i prezentiraju svoje proizvode i usluge.

Tijekom tri dana očekuje vas bogat program, predavanja, prezentacije i radionice.

Posjetiteljima se nudi osobno sudjelovanje u različitim kozmetičkim, medicinskim i sportskim tretmanima, besplatni savjeti kozmetičkih majstora i vrhunskih vizažista.

  • FANTAZIJA KOSE

Sa zadovoljstvom na velika vrata ove godine vraćamo i frizerski segment.

Nedjelja 15. ožujka rezervirana je za cjelodnevno frizersko događanje pod nazivom Fantazija kose.

Otkrijte koji su frizerski trendovi in. Što se nosi i kako se šiša saznajte ekskluzivno na našim seminarima.

Svoja umijeća na pozornici Kongresnog centra prezentirat će obrtnici iz cijele Hrvatske pod pokroviteljstvom HOK-a i Ceha frizera u show-u Sinergija ljepote, Mark Wolley iz Electric Hair-a, Max Lamparter iz label.m-a, Rodrigo Silva iz Keratherapy-a, a večernji show upriličiti će nam na look&learn seminaru kreativni tim talentiranih umjetnika RUSK - Fashion Culture Attitude koji se po prvi put prezentira u Hrvatskoj.

  • Članovi ceha frizera iz Hrvatske obrtničke komore održat će show pod nazivom Sinergija ljepote. Ovaj show ujedinit će na jednom mjestu modu i ljepotu kose, iskustvo i različite faze učenja i djelovanja. Cilj im je okupiti što veći broj frizera i proširiti svu pozitivnost frizerske struke.
  • Svjetski poznati stilist Max Lamparter, internacionalni edukator za label.m održat će seminar gdje će predstaviti najnoviju kolekciju brenda label.m – street style, inspiriranu londonskom uličnom modom. Max Lamparter svojom dinamičnom prezentacijom i odličnim poznavanjem proizvoda garantira nadasve koristan i zanimljiv show
  • Rodrigo Silva, tehnički je direktor brenda Keratherapy. Na prezentaciji koju će održati na Danima ljepote predstavit će proizvode ovog brzorastućeg brenda i upoznati nas na koji način pomoći svojoj kosi da izgleda zdravo i njegovano. Izdvajamo novi Keratherapy tretman koji će u tren oka riješiti vaše sijede bez farbanja, jednostavnim špricanjem po kosi.
  • ELECTRIC Hairdressing poznata je Akademija za frizere iz Londona koja svake godine oduševljava frizere diljem svijeta sa svojim nosivim kolekcijama i trendovima. Mark Woolley je višestruko nagrađivani frizer i osnivač luksuzne linije za njegu i styling kose ELECTRIC koji frizerima pružaju vrhunsku izvedbu i kontrolu.
  • Drago nam je da možemo istaknuti da se baš na Danima ljepote po prvi put u Hrvatskoj održava Rusk Fashion Culture Attitude look&learn seminar. RUSK kreativni tim je međunarodna skupina vrlo talentiranih i iskusnih umjetnika. Svi su strastveni i inspirativni s pozitivnom energijom.

Ovakvi seminari od velike su važnosti za frizere iz Zagreba i Hrvatske jer osim što su korisni i zanimljivi stavljaju nas na modnu kartu svijeta.

Izlagači iz branše na svojim će štandovima tijekom sajma svakodnevno prezentirati frizerske novitete.

  • SKIN CENTAR - ZELENA ZONA - PREDAVANJA

Prošle godine uveli smo vrlo uspješni projekt SKIN CENTAR s kojim nastavljamo i dalje.

Opuštajući kutak gdje će posjetitelji besplatno moći obaviti dermatološki pregled kože, dobiti savjete za svoje probleme (madeži, akne, rosacea, psorijaza) te po izuzetno povoljnim sajamskim cijenama kupiti preporučene dermokozmetičke preparate.

Organiziranjem Skin centra uz veliku podršku i sudjelovanje dermatologa specijalista i Gradskog ureda za zdravstvo grada Zagreba ponovno želimo ukazati na važnost preventivnih pregleda i učinkovito se uključiti u podizanje svijesti o važnosti zdravlja kože. Redovna i pravilna briga o koži može pomoći u usporavanju prirodnog procesa starenja te spriječiti niz problema.

Ove godine uz Skin centar širimo temu na prirodnu kozmetiku i zdravu prehranu te stvaramo tzv. ZELENU ZONU, posebno uređeni "zeleni ambijent“ sajma za ekološke proizvode.

Na jednom mjestu možete pronaći najveći izbor proizvoda za njegu tijela i lica napravljenih isključivo od prirodnih sastojaka. Ozdravite svoju kožu i zablistajte jer samo zdrava koža je lijepa koža.

Tražite prirodnu kozmetiku bez štetnih sastojaka za sebe i svoju obitelj? Posjetite nas u Zelenoj zoni na Danima ljepote.

Na pozornici u paviljonu 7 svaki dan na rasporedu su zanimljiva i edukativna besplatna predavanja na temu pravilne prehrane, promjena na tijelu, zdravog života i mršavljenja.

Predavanja će držati poznati stručnjaci poput nutricionistica dr. Lejle Kažinić Kreho i doc. dr. sc. Darije Vranešić Bender te dermatovenerologinje mr. sc. Ines Sjerobabski Masnec.

Dođite, poslušajte i primijenite naučeno na svom životu.

  • MAKE UP RADIONICE – ZLATNI RUŽ – NAIL ART DIZAJN

Program na ovogodišnjim Danima ljepote obogaćuju i dvije make up radionice u organizaciji MUD ACADEMY HRVATSKA - Smokey eyes i Evening look te prezentacija rada zračnim kistom i KRYOLAN HRVATSKA - Dermacolour camouflage te povratak natjecanja ZLATNI RUŽ (make up natjecanje kozmetičara Grada Zagreba i Zagrebačke županije) pod atraktivnim nazivom „51 NIJANSI SIVE“.

Tema je inspirirana poznatim svjetskim bestsellerom 50 nijansi sive. Natjecatelji će svoju kreativnost i maštovitost prenijeti na lica modela, a zadatak im je istaknuti senzualnost, intrigantnost i provokativnost koju svaka žena nosi u sebi.

I ove godine nas očekuje međunarodno natjecanje za najboljeg Nail art dizajnera 2015 na temu Love animals. Natjecanje će se održati u subotu, 14. i nedjelju, 15. ožujka u 8 kategorija. Dio zarade od kotizacije donirat će se azilu za životinje – društvu za zaštitu životinja.

  • POP UP STORE

POP UP STORE već poznato mjesto za povoljnu kupnju originalnih i unikatnih proizvoda hrvatskih kreativaca.

Nudimo vam raznolik asortiman modnih dodataka, poput ogrlica, naušnica, prstenja i torbi, ali i upečatljivih dekorativnih detalja za interijere.

Ove godine POP UP STORE svjetla pozornice usmjerava na detalje i dodatke koji čine razliku u modnom stylingu: ogrlice, naušnice, narukvice, torbice, broševe, remenje i što s tim malim detaljima poručujemo. Na panelu „Modni dodaci kao poruka“ u subotu, 14. ožujka u 16,30 sati to će svim zainteresiranim posjetiteljima objasniti i prezentirati naša poznata voditeljica i novinarka Ines Preindl.

  • UČENICI NA DANIMA LJEPOTE

Prvi dan sajma već tradicionalno rezerviramo za frizersko i make up natjecanja učenika srednjih škola, za naše buduće frizerske i make up majstore.

Budući majstori od frizure natjecat će se na tri teme: dnevna frizura na raspuštenoj kosi, vjenčana frizura na dugoj kosi i moderna muška frizura.

Tema make up natjecanja ove godine je „Glamour za Miss“.

Proglašenje pobjednika frizerskog i make up natjecanja za učenike srednjih škola održat će se u petak, 13. ožujka u 14,00 sati u Kongresnoj dvorani.

Na izložbenom prostoru Prirodoslovne škole Vladimira Preloga učenice kozmetičkog smjera pružat će niz besplatnih kozmetičkih tretmana poput tretmana lica, prirodne njege noktiju, šminkanje za dnevni make up.

U subotu u 12,00 sati održat će make up prezentaciju na modelima na temu Filmska šminka - Čarobnjak iz Oza.

  • NAGRADNA IGRA ZA POSJETITELJE

Zahvaljujući našim cijenjenim izlagačima podijelit ćemo mnoštvo poklona. Svaki dan na pozornici u paviljonu 7 bit će nagradna igra za posjetitelje u kojoj ćemo dijeliti atraktivne poklone.

Iskušajte i Vi sreću!

(detaljan stručno-prateći program u prilogu press informacije)

DANI FITNESSA

Da bi bili lijepi i njegovani prvenstveno moramo biti zdravi. U tome nam uvelike pomaže redovita tjelovježba. Cilj nam je promovirati tjelovježbu kao glavni preduvjet za zdravlje, a samim tim i ljepotu.

Stoga smo ponosni na našu novu temu s kojom širimo Dane ljepote – Fitness, koja se održava pod motom POKRENIMO SE u suradnji s našim stručnim i organizacijskim partnerom Orlando Fitness Grupom.

Sljubljivanje zdravlja, njege i ljepote svakako je novi suvremeni portal koji će proširiti vidike korisnika, dati novu energiju našem sajmu i vinuti nas u nove uspjehe.

Razvoj fitnessa u svijetu u proteklih nekoliko godina djeluje pozitivno na povećanje svijesti o važnosti bavljenja tjelovježbom i sportskom rekreacijom. Postajemo svjesni važnosti brige o zdravlju, ali jednako tako i brige o vlastitom izgledu. Definiraju se novi standardi ljepote, a sukladno tome nameću nam se i novi prioriteti. Estetika i osjećaj za lijepo postali su važan dio naše svakodnevnice.

Na jednom mjestu naći će se instruktori aerobika, osobni treneri, fitness entuzijasti, vlasnici i menadžeri fitness i aerobik centara, profesori kineziologije, vrhunski sportaši i rekreativci.

  • KONGRES FITNESSA I GRUPNIH FITNESS PROGRAMA: GROUP FITNESS TRAINING IS BACK.

Na Danima ljepote&fitnessa, 14. i 15. ožujka održat će se fitness konvencija, na ovim područjima, najveći regionalni fitness događaj u proteklih 10 godina

Ova konvencija će okupiti vježbače, članove fitness centara, rekreativce, zaljubljenike u vježbanje, sportaše, fitness trenere, osobne trenere, aerobik i pilates instruktore, kinezioterapeute i druge profesionalce iz cijele regije. Više od 30 međunarodnih i domaćih prezentera svoju energiju prenijet će na sve sudionike.

Održat će se u dvije dvorane u paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma.

Pridružite se instruktorima i vježbačima iz različitih oblika grupnih programa vježbanja – aerobika, body workouta, Les Mills programa, ZUMBA® fitness programa, pilatesa, kineziterapije i body&mind programa, ali i stručnjacima iz područja funkcionalnog treninga, fizičke pripreme i osobnog treninga.

Ovogodišnja posebnost su i brojni satovi sve rasprostranjenijeg i masovnijeg LES MILLS® fitness programa. Najkvalitetniji i najpopularniji LES MILLS® fitness licencirani instruktori osvojit će brojne sudionike koreografijom, glazbom i nesvakidašnjom energijom.

Cijena za jedan dan iznosi 340,00 kn, a za dva dana 455 kuna.

  • MEĐUNARODNA FITNESS KONFERENCIJA „BUDUĆNOST FITNESSA U REGIJI“

Zagrebački velesajam postaje središte i sjedište fitnessa. U petak, 13. ožujka u dvorani Cres na Zagrebačkom velesajmu. Započinje veliko okupljanje stručnjaka iz fitnessa koji će na dva panela pokušati odgovoriti na neka ključna pitanja fitness industrije.

  1. panel: Službena fitness edukacija – modeli, opcije i primjeri
  2. panel: Fitness institucije – uloga i zadaci

Što predstavlja europski registar profesionalaca u fitnessu i tko može i treba biti član istoga?

Jesmo li spremni pokrenuti zdravstveni tsunami u 2015 i što medicinska struka zna o profesiji kineziologa?

Možemo li i na koji način kategorizirati objekte koji pružaju uslugu iz područja fitness-a i rekreacije?

Tko sve u Hrvatskoj pruža i provodi službenu fitness edukaciju?

Jesmo li dovoljno povezani da oformimo stručnu kineziološku komoru?

IFAA, EHFA & IHRSA – međunarodne organizacije koje svoje mjesto traže i na tržištu regije – što donose?

Odgovore na ova i druga važna pitanja dat će ova međunarodna konferencija čiji su predavači i prezenteri uvaženi gosti i predavači iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Kineziološkog fakulteta, predstavnici IFAA-e, EHFA-a i IHRSA-e, te drugi cijenjeni stručnjaci.

Jedinstveno mjesto na kojem će interes pronaći distributeri fitness profesionalne opreme, kućnih sprava i malih rekvizita, profesionalne sportske opreme, odjeće i obuće, zastupnici i proizvođači suplemenata u prehrani i sportske kozmetike.

  • SHOW, PROMO I ZABAVNI PROGRAM FITNESS PAVILJONA

Pod moderatorskom palicom Maria Valentića, očekuje nas i bogat zabavni, nagradni i prezentacijski program na otvorenoj pozornici u paviljonu 6 kao i na otvorenom prostoru:

  • Službeno STREET WORKOUT PRVENSTVO HRVATSKE, demo zona vježbanja za posjetitelje, live DJ show
  • BOKS & UFC zona - predstavljanje rekreativnog boksa kao najraširenijeg oblika rekreacije u svijetu, ultimate fight demo borbe, demonstracije treninga...
  • CRO Zumba® fitness Party" s licenciranim Zumba® fitness instruktorima
  • CROSSFIT BOX zona - predstavljanje najpopularnijeg i najbrže rastućeg modela treninga od strane službenih CROSSFIT centara u Hrvatskoj
  • Regionalna premijera najnovijeg fitness trenažera koji osvaja svijet- revoluciju u fitness industriji: ZERO RUNNER by OCTANE FITNESS
  • Funkcionalni trening – trening koji je must! Predstavljanje QUINCY FITNESS SYSTEMA – premijera u Hrvatskoj
  • Predstavljanje hrvatskog automobila godine CITROEN C4 CACTUS kao automobila koji voli sport i slobodno vrijeme

Ako želite učiniti nešto korisno za sebe, dobiti besplatne kozmetičke i fitness savjete, iskoristiti posebno niske sajamske cijene svih kozmetičkih proizvoda i odlične popuste na „beauty accessories“, različite suplemente i opremu za vježbanje zabilježite si u planer vikend od 13. do 15. ožujka.

Dolazimo s prvim vjesnicima proljeća i najavljujemo radost našeg ponovnog okupljanja.

Svečano otvorenje

Očekuje se da će Dane ljepote otvoriti dr. sc. Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, u petak, 13. ožujka 2015. u 11.00 sati u paviljonu 7.

Cijene ulaznica:

Ulaznica za jednokratni posjet 30,00 kuna

Paket od dvije jednokratne ulaznice 50,00 kuna

Ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata i umirovljenika 15,00 kuna

Ulaznica za sve dane trajanja sajma 60,00 kuna

Za vrijeme trajanja sajmova parking oko Zagrebačkog velesajma je besplatan.

Radno vrijeme za posjetitelje

petak 10,00 do 19,00 sati

subota - nedjelja 09,30 do 19,00 sati

Pogodnosti za posjetitelje

HŽ putnički prijevoz, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.

HERTZ rent a Car, popust na cijene najma automobila: za izlagače 25% popusta, za posjetitelje 15% popusta.