ruzicasta vrpca

Dan ružičaste vrpce – pružite potporu oboljelim ženama te ranom otkrivanju raka dojke

Već četrnaestu godinu zaredom, u Zagrebu i preko 30 gradova naše domovine, provodi se humanitarna akcija DAN RUŽIČASTE VRPCE

Akcija se organizira u sklopu kampanje DARUJMO RUŽIČASTI ŽIVOT s ciljem kupnje aparata za jednokratno zračenje (akcija u organizaciji Europa Donna Hrvatske i Hrvatskog senološkog društva). Želite li se pridružiti akciji i pružiti potporu zajedničkom cilju smanjenja smrtnosti od raka dojke i poboljšanja kvalitete života oboljelih, priključite se povorci i kupite ružičastu vrpcu.

Akcija se u Zagrebu obilježava tradicionalnim povorkom koja započinje u subotu 5.10. 2013. okupljanjem i pozdravnim govorima ispred zgrade HNK u 10 sati, a potom se nastavlja Masarykovom, Teslinom do ugla Bogovićeve i Gajeve ulice.

Povorku s ružičastim balonima će voditi gradonačelnik Milan Bandić, ministar zdravlja Rajko Ostojić, ambasadorice: Matija Vuica, Gordana Sobol, Ivana Popović, Daniela Trbović, ovogodišnji medijski pokrovitelj časopis Story i ostali partneri i prijatelji Europa Donne.

Na odredištu (ugao Gajeve i Bogovićeve) bit će postavljen šator Europa Donne i Storyja gdje će artikle s motivom ružičaste vrpce prodavati brojne osobe iz javnog i društvenog života kao i naši volonteri. Sav prihod ide u fond za aparat za jednokratno zračenje (IORT).

U vremenu od 10 do 11 sati ulice Masarykova, Teslina do Gajeve bit će zatvorene za promet radi održavanja akcije.

Foto: Thinkstock

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

8. festival bibliobusa - pravih riznica književnosti na kotačima

Rani dani lipnja donose veliko veselje - centar Rijeke zauzimaju bibliobusi, posebne i svima drage…

preventivni pregledi madeza

Preventivni pregledi madeža u nedjelju na Jarunu

Potaknuti konstantnim porastom broja oboljelih od melanoma u Hrvatskoj, Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba provodi…

Umjesto na kavi, vikend provedite na Medvednici i ne zaboravite povesti klince!

Zaklada „Hrvatska kuća srca“ poziva Zagrepčane na planinarenje i rekreaciju, a mi dodajemo da svi…

Tko su dobitnici ovogodišnjeg Romerquelle Story Hall of Famea?

Svake godine lifestyle magazin Story organizira prestižnu dodjelu nagrada Story Hall of Fame. Tako je…