Akcija se organizira u sklopu kampanje DARUJMO RUŽIČASTI ŽIVOT s ciljem kupnje aparata za jednokratno zračenje (akcija u organizaciji Europa Donna Hrvatske i Hrvatskog senološkog društva). Želite li se pridružiti akciji i pružiti potporu zajedničkom cilju smanjenja smrtnosti od raka dojke i poboljšanja kvalitete života oboljelih, priključite se povorci i kupite ružičastu vrpcu.

Akcija se u Zagrebu obilježava tradicionalnim povorkom koja započinje u subotu 5.10. 2013. okupljanjem i pozdravnim govorima ispred zgrade HNK u 10 sati, a potom se nastavlja Masarykovom, Teslinom do ugla Bogovićeve i Gajeve ulice.

Povorku s ružičastim balonima će voditi gradonačelnik Milan Bandić, ministar zdravlja Rajko Ostojić, ambasadorice: Matija Vuica, Gordana Sobol, Ivana Popović, Daniela Trbović, ovogodišnji medijski pokrovitelj časopis Story i ostali partneri i prijatelji Europa Donne.

Na odredištu (ugao Gajeve i Bogovićeve) bit će postavljen šator Europa Donne i Storyja gdje će artikle s motivom ružičaste vrpce prodavati brojne osobe iz javnog i društvenog života kao i naši volonteri. Sav prihod ide u fond za aparat za jednokratno zračenje (IORT).

U vremenu od 10 do 11 sati ulice Masarykova, Teslina do Gajeve  bit će zatvorene za promet radi održavanja akcije.

Foto: Thinkstock