Ove subote ćemo se ponovno sastati na Cvjetnom trgu u Zagrebu (i brojnim mjestima diljem Hrvatske) kako bismo upozorili na važnost odlaska žena na redovite preglede dojki sa željom da se on čim ranije otkrije kako bi liječenje bilo čim uspješnije.

Poznato je da je rak dojke najčešći zloćudni tumor u žena i godišnje od njega oboli oko 2500 žena, a umre na žalost 1000 žena. Zabrinjava nas činjenica da unatoč očekivanjima ne bilježimo pad mortaliteta nego naprotiv, broj umrlih je u daljnjem porastu.

Hrvatska liga protiv raka i Klub žena operiranih od raka dojke s drugim udrugama (Europa Donna-Hrvatska, Sve za nju i dr.) i ove godine imat će svoj stol na Cvjetnom trgu dana 22.3. od 10 do 14 sati na kojem ćemo prodajom proljetnog vijesnika narcisa podizati svijest žena o potrebi odlaska na preglede dojki i prikupljati humanitarna sredstva za rad Kluba žena operiranih od raka dojke koji dugi niz godina u okrilju Lige skrbi o ženama u kojih je otkriven rak dojke i koje su prolazile i prolaze bolna iskustva u liječenju ove bolesti.

S nama će i ove godine biti naša humanitarka dr. Ilona Sušac, onkologinja i dopredsjednica Hrvatske lige protiv raka koja će davati savjete od 10 do 14 sati svima nama te odgovarati na pitanja novinarima.

Foto: Profimedia