Crtež Karle R. (11) iz Rijeke postat će IKEA plišana igračka

Od tisuće crteža pristiglih sa svih strana svijeta IKEA je odabrala 10 pobjedničkih, među kojima se nalazi i crtež jedanaestogodišnje Karle iz Hrvatske

Milijuni kupaca iz cijelog svijeta tijekom studenog i prosinca 2014. uključili su se u kampanju zaklade IKEA Foundation, Plišane igračke za obrazovanje, te prikupili 10.1 milijun eura za unapređenje kvalitete obrazovanja djece iz zemalja u razvoju. Zaklada IKEA Foundation je za svaku prodanu plišanu igračku i dječju knjigu u robnim kućama IKEA donirala 1 euro organizacijama UNICEF i Save the Children koje pomažu najugroženijim skupinama djece ostvariti svoje pravo na kvalitetno obrazovanje.

IKEA Plišane igračke za obrazovanje KATTUGGLA

Kupci u robnoj kući IKEA Zagreb kupili su više od 40.000 igračaka i knjiga tijekom trajanja kampanje, što je gotovo dvostruko više nego u pojedinim austrijskim, francuskim i njemačkim robnim kućama. U sklopu kampanje održano je i natjecanje u crtanju u koje su se mogla uključiti djeca članova IKEA FAMILY programa te nacrtati svoju igračku iz snova. Od tisuće crteža pristiglih sa svih strana svijeta IKEA je odabrala 10 pobjedničkih, među kojima se nalazi i crtež jedanaestogodišnje Karle iz Hrvatske. Jednooko dobroćudno čudovište djevojčice Karle postat će tako dijelom ograničene kolekcije IKEA plišanaca za 2015. godinu.

Pobjednički crtež jednookog čudovišta by Karla R

Više od deset milijuna eura prikupljenih kampanjom u 2014., UNICEF i Save the Children uložit će u unaprjeđenje kvalitete obrazovanja djece iz najsiromašnijih zajednica u 18 afričkih, azijskih i europskih zemalja. Prikupljen novac namijenjen je za projekte koji se bave osposobljavanjem učitelja, poboljšanjem mehanizama zaštite djece, pružanjem obrazovnih materijala i povećanjem broja djece koja pohađaju nastavu.

Od 2003. kampanja Plišane igračke za obrazovanje pomogla je 11 milijuna djece iz 46 zemalja da dobiju bolje obrazovanje te omogućila nastavak učenja u okolnostima prirodnih katastrofa. Tako je, primjerice, 880.000 eura prošlogodišnje donacije UNICEF usmjerio na projekt koji je djeci iz Sierra Leonea omogućio učenje na daljinu putem radijskih programa, dok su škole bile zatvorene zbog izbijanja virusa ebole, te na pomoć djeci i njihovim obiteljima u dobivanju informacija i podrške koja im može spasiti život.

Tekst i foto: promo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Zabavom u pidžamama otvoren IKEA noćni klub

Prvi festival koji slavi dobar san, u robnoj…

IKEA već punih pet godina u Hrvatskoj!

Donosimo popis najprodavanijih proizvoda u trgovačkom lancu IKEA…

IKEA predstavlja ograničenu kolekciju namijenjenu mladim ljudima u pokretu

Mijenjanje doma nije lako, pogotovo kada morate prenijeti…

5 stvari za bebu koje uvijek trebate imati pri ruci

Kupnja stvari za bebu toliko je čarobna i…

Pročitajte i:

Najbolje zemlje za odgoj djece: pogledajte na kojem je mjestu Hrvatska

Sveučilište u Pennsylvaniji od 2016. godine sastavlja godišnje liste najboljih zemalja za odgoj djece. Prve…

Trebate li učiti sa svojom djecom?

Roditelji učenica od prvog do četvrtog razreda, ne propustite besplatno predavanje koje vam pomaže da…

Kamo za vikend? U Osijek, na Sajam vjenčanja!

Dođite ovaj vikend na Sajam vjenčanja Osijek powered by Portanova! Otkrijte trendove u vjenčanjima, doznajte…

Egzotična zima s zanimljivim programom o grabežljivcima u ZOO vrtu grada Zagreba

Ovaj vikend u Zoološkom vrtu grada Zagreba počinje Egzotična zima – edukativni program koji svaki…