Crtež Karle R. (11) iz Rijeke postat će IKEA plišana igračka

Od tisuće crteža pristiglih sa svih strana svijeta IKEA je odabrala 10 pobjedničkih, među kojima se nalazi i crtež jedanaestogodišnje Karle iz Hrvatske

Milijuni kupaca iz cijelog svijeta tijekom studenog i prosinca 2014. uključili su se u kampanju zaklade IKEA Foundation, Plišane igračke za obrazovanje, te prikupili 10.1 milijun eura za unapređenje kvalitete obrazovanja djece iz zemalja u razvoju. Zaklada IKEA Foundation je za svaku prodanu plišanu igračku i dječju knjigu u robnim kućama IKEA donirala 1 euro organizacijama UNICEF i Save the Children koje pomažu najugroženijim skupinama djece ostvariti svoje pravo na kvalitetno obrazovanje.

IKEA Plišane igračke za obrazovanje KATTUGGLA

Kupci u robnoj kući IKEA Zagreb kupili su više od 40.000 igračaka i knjiga tijekom trajanja kampanje, što je gotovo dvostruko više nego u pojedinim austrijskim, francuskim i njemačkim robnim kućama. U sklopu kampanje održano je i natjecanje u crtanju u koje su se mogla uključiti djeca članova IKEA FAMILY programa te nacrtati svoju igračku iz snova. Od tisuće crteža pristiglih sa svih strana svijeta IKEA je odabrala 10 pobjedničkih, među kojima se nalazi i crtež jedanaestogodišnje Karle iz Hrvatske. Jednooko dobroćudno čudovište djevojčice Karle postat će tako dijelom ograničene kolekcije IKEA plišanaca za 2015. godinu.

Pobjednički crtež jednookog čudovišta by Karla R

Više od deset milijuna eura prikupljenih kampanjom u 2014., UNICEF i Save the Children uložit će u unaprjeđenje kvalitete obrazovanja djece iz najsiromašnijih zajednica u 18 afričkih, azijskih i europskih zemalja. Prikupljen novac namijenjen je za projekte koji se bave osposobljavanjem učitelja, poboljšanjem mehanizama zaštite djece, pružanjem obrazovnih materijala i povećanjem broja djece koja pohađaju nastavu.

Od 2003. kampanja Plišane igračke za obrazovanje pomogla je 11 milijuna djece iz 46 zemalja da dobiju bolje obrazovanje te omogućila nastavak učenja u okolnostima prirodnih katastrofa. Tako je, primjerice, 880.000 eura prošlogodišnje donacije UNICEF usmjerio na projekt koji je djeci iz Sierra Leonea omogućio učenje na daljinu putem radijskih programa, dok su škole bile zatvorene zbog izbijanja virusa ebole, te na pomoć djeci i njihovim obiteljima u dobivanju informacija i podrške koja im može spasiti život.

Tekst i foto: promo

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

IKEA već punih pet godina u Hrvatskoj!

Donosimo popis najprodavanijih proizvoda u trgovačkom lancu IKEA…

IKEA predstavlja ograničenu kolekciju namijenjenu mladim ljudima u pokretu

Mijenjanje doma nije lako, pogotovo kada morate prenijeti…

5 stvari za bebu koje uvijek trebate imati pri ruci

Kupnja stvari za bebu toliko je čarobna i…

IKEA Art event 2019. stiže i kod nas!

Umjetnost se rasprostire pod tvojim nogama. Ili na…

Pročitajte i:

Kreativni festival za djecu ima još bogatiji program i još luđu scenografiju!

Hit dječji festival otvorio je svoja vrata! U zagrebačkom parku Ribnjak, 23. kolovoza počeo je…

Besplatne radionice za školarce u rujnu

Iz KUC Travno stiže poziv školskoj djeci na druženje uz tradicionalne radionice u vrijeme ljetnih…

Domaća i svjetska kuhinja na Europskom trgu u Zagrebu

Štrukle, hamburgeri, wok, tortilje, varenyky i ostale delikatese domaće i svjetske kuhinje od 30. 8.…

12. ZeGeVege festival održivog življenja

Prijatelji životinja organiziraju veganski festival o načinu života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne…