Stara kineska poslovica kaže da su tri najteže stvari na svijetu sagraditi kuću, napisati knjigu i odgojiti dijete. A vjerujemo i da će se većina roditelja složiti s tvrdnjom da je uloga roditelja danas zahtjevnija negoli ikad prije, i da iziskuje znanja i vještine koje našim bakama i djedovima nisu bile potrebne. Ovo osobito vrijedi za roditelje djece koja se suočavaju s izazovima kao što su poremećaji hranjenja (anoreksija, bulimija, kompulzivno prejedanje).

Ako se i vi pitate “Što ja kao roditelj mogu učiniti za svoje dijete i kako mu pomoći?”, posjetite ciklus radionica “Zajedno”, na kojima ćete dobiti odgovore na vaša pitanja, sumnje i nesigurnosti. Na radionicama ćete stjecati nova znanja i vještine baveći se različitim temama: što su poremećaji hranjenja; kako uspostaviti kontakt s djetetom i kako razgovarati u osjetljivim situacijama (kada odbija jesti, kada se danima “čisti”, kada se povlači, izbjegava vas ili je agresivno…); koje su zamke neučinkovitih reakcija u koje upadamo u najboljoj namjeri, iz ljubavi prema djetetu i kako ih izbjeći. Na praktičnim primjerima usvajat ćete i vještine rješavanja sukoba, pregovaranja i postizanja dogovora kojih će se vaše dijete (lakše) pridržavati.

Da biste mogli podržati svoje dijete, podrška je potrebna i vama pa je cilj radionica i usvajanje tehnika emocionalnog osnaživanja, opuštanja i odstranjivanja stresa. Radi se u sigurnom, povjerljivom okruženju grupe u kojem možete dijeliti svoje dvojbe i iskustva s onima koji vas razumiju jer prolaze kroz iste/slične situacije kao i vi.

Radionice se provode uz podršku Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i besplatne su za korisnike.

Voditeljice: Tončica Šiškov, prof. pedagogije, certificirana psihoterapeutkinja pokretom i plesom (RMDP), NLP master- praktičar; doc. dr. sc. Renata Martinec, certificirana psihoterapeutkinja pokretom i plesom (RMDP), i suradnici Udruge Creativa.

Trajanje programa: 12 radionica u razdoblju listopad 2016. - siječanj 2017.

Vrijeme: svakog petkaod 19.30 do 21.00 h u Centru BEA, Ribnjak 38.

Početak: 21. listopada

Dodatne informacije:toncica.siskov@gmail.com

Prijave:info@centarbea.hr

Tekst: Centar Bea

Foto: Profimedia